Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. decembra 2022, 14:11
Čas čítania 0:46

NAKA opäť obnovila vyšetrovanie kauzy Bžán. Štátna akciovka v nej vyplatila za advokátske služby 30 miliónov eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Fond národného majetku SR zrealizoval v roku 2014 verejné obstarávanie právnych služieb a uzavrel zmluvy s advokátskymi kanceláriami Bžán a Dvorecký. Výsledkom bola platba 30 miliónov eur za poskytovanie právnych služieb.

NAKA začala trestné stíhanie v kauze obstarávania právnych služieb Fondom národného majetku SR. Potvrdil to vedúci oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

„Súčasnému vedeniu spoločnosti MH Manažment sa podarilo obnoviť trestné stíhanie v kauze obstarávania právnych služieb, v ktorej sa vyplatilo neuveriteľných 30 miliónov eur advokátskym kanceláriám Bžán a Dvorecký,“ ozrejmila manažérka marketingu a komunikácie spoločnosti Andrea Devánová.

Priblížila, že Fond národného majetku SR zrealizoval v roku 2014 verejné obstarávanie právnych služieb a uzavrel zmluvy s advokátskymi kanceláriami Bžán a Dvorecký. „Výsledkom bola platba 30 miliónov eur za poskytovanie právnych služieb týmito kanceláriami. Trestné konanie bolo zastavené v roku 2019,“ doplnila.

Branislav Bačík po prevalení kauzy skončil vo funkcii šéfa MH Manažment, pričom dostal vysoké odstupné.
Branislav Bačík po prevalení kauzy skončil vo funkcii šéfa MH Manažment, pričom dostal vysoké odstupné. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Predsedníčka predstavenstva MH Manažment Marianna Ondrová informovala, že po ich nástupe do spoločnosti hľadali spôsoby, ako oživiť zastavené trestné konania. „Spravili sme interný audit, v ktorom sme zistili nové skutočnosti. Následne sme požiadali generálnu prokuratúru o preskúmanie zákonnosti v predsúdnom trestnom konaní, ktorá posunula náš podnet na špeciálnu prokuratúru,“ ozrejmila.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

V tejto veci podľa nej v súčasnosti vedú viacero sporov. Upozornila, že padlo aj prvé rozhodnutie vo forme medzitýmneho rozsudku. „Súd určil, že neexistuje právo žalovaného (AK Dvorecký) proti žalobcovi na zaplatenie odmeny podľa zmluvy o poskytovaní právnych služieb z 3. februára 2015,“ dodala.

Domov
Zdieľať
Diskusia