Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Ivan Koribanič
3. decembra 2022, 11:03
Čas čítania 0:58

VIDEO: Nahnevaný Edinson Cavani po vypadnutí zhodil počas odchodu do šatne systém VAR na zem. Uruguaju nenariadili dve penalty

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
VIDEO: Nahnevaný Edinson Cavani po vypadnutí zhodil počas odchodu do šatne systém VAR na zem. Uruguaju nenariadili dve penalty
Zdroj: Reprofoto/Twitter.com

Pre Edinsona Cavaniho to boli posledné majstrovstvá sveta v kariére.

Hoci Uruguaj vyhral svoj posledný skupinový zápas na MS 2022 v Katare proti Ghane 2 : 0, na postup do vyraďovacej časti to nestačilo. Z postupu sa tešilo prvé 6-bodové Portugalsko a druhá 4-bodová Južná Kórea.

Rovnaký počet bodov mal pritom aj Uruguaj, no o jeho vypadnutí rozhodlo horšie skóre 2 : 2, pričom Južná Kórea ho mala 4 : 4, teda o dva strelené góly viac. Práve rozdielové dva góly boli dôvodom, prečo Edinson Cavani počas odchodu do šatne zhodil systém VAR na zem.


Počas zápasu Uruguaju tento systém, respektíve hlavný rozhodca Siebert z Nemecka, nepriznal dva pokutové kopy, ktorých sa Juhoameričania dožadovali. Ak by im penalty dal, tak za predpokladu, že by Uruguajci aspoň jednu premenili, by zo skupiny postúpili práve oni a nie Južná Kórea.

Predtým než Cavani zhodil VAR na zem, dostal spolu so stopérom Gimenézom mimo ihriska žltú kartu za protesty. Pre Edinsona Cavaniho, Luisa Suareza a Diega Godína to boli posledné majstrovstvá sveta v ich kariére. Cavani a Suarez majú 35 rokov, Godín 36.

Do play-off postúpili Holandsko, USA, Argentína, Austrália, Japonsko, Chorvátsko, Brazília, Južná Kórea, Anglicko, Senegal, Francúzsko, Poľsko, Maroko, Španielsko, Portugalsko a Švajčiarsko.

Domov
Zdieľať
Diskusia