Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
30. novembra 2022 o 15:53
Čas čítania 0:28

Matovič nechce, aby prešlo zvyšovanie platov lekárov. Nazval ich vydieračmi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Návrh podľa neho zavádza „komunistické“ rovnostárske odmeňovanie a nerozlišuje medzi skorumpovanými a neúplatnými lekármi.

Igor Matovič sa vyjadril, že by bolo správne, aby v parlamente zvýšenie platov lekárov neprešlo, infomuje Denník N.

Podľa Matoviča sa o spravodlivom odmeňovaní píše už v Biblii. „Ak raz máme obmedzené zdroje, mali by sme sa správať ako zodpovední ľudia,“ doplnil. Matovič síce k rozprave nebol prihlásený, no vystúpil ako člen vlády mimo poradia.

Minister financií povedal, že týmto návrhom sa vytvorí extrémna nespravodlivosť v odmeňovaní zdravotníkov. „Návrh, ktorý predkladáme, sa nesnaží rozdeľovať medzi nemocničnými lekármi, ktorí sú fachmani a ktorí sú fušeri,“ doplnil.

Myslí si, že návrh zavádza „komunistické“ rovnostárske odmeňovanie a nerozlišuje medzi skorumpovanými a neúplatnými lekármi. Podľa Matoviča by nových lekárov skôr prilákali náborové príspevky ako zvyšovanie platov podľa dĺžky praxe, píše Denník N. 

Domov
Zdieľať
Diskusia