Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. novembra 2022, 16:27
Čas čítania 0:43

Pri ruských útokoch prišli o život najmenej traja ľudia, bez elektriny je veľká časť Ukrajiny aj Moldavska

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko potvrdil, že bola zasiahnutá infraštruktúra hlavného mesta, a obyvateľov vyzval, aby zostali v krytoch.

V Kyjeve hlásia tri obete a šesť zranených. Ruské útoky tam zasiahli dvojposchodovú budovu. TASR informuje na základe správ agentúr AP a AFP, ktoré sa odvolávajú na kyjevských predstaviteľov.


V oblastiach takmer po celej Ukrajine sa dnes rozozvučali sirény varujúce pred vzdušnými útokmi. Následne bolo počuť výbuchy. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko na platforme Telegram potvrdil, že bola zasiahnutá infraštruktúra hlavného mesta, a obyvateľov vyzval, aby zostali v krytoch. Správu potvrdil aj gubernátor Kyjevskej oblasti Olexij Kuleba.

Útoky spôsobujú výpadky energie aj v Moldavsku

Výbuchy bolo počuť aj v západoukrajinskom meste Ľvov, kde došlo k prerušeniam dodávok elektriny, v Kremenčuku v centrálnej časti Ukrajiny, ako aj v Poltavskej, Mykolajivskej či Dnepropetrovskej oblasti. 

Výpadky prúdu hlásia po vlne ruských útokov aj v susednom Moldavsku. Bez prúdu ostala v stredu viac ako polovica krajiny. Uviedol to moldavský vicepremiér Andrei Spinu, ktorý zastáva aj post ministra infraštruktúry.


Moldavský minister zahraničných vecí Nicu Popescu v reakcii na tieto udalosti požiadal o predvolanie ruského veľvyslanca v Moldavsku.

Domov
Zdieľať
Diskusia