Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. novembra 2022, 7:38
Čas čítania 0:55

Belgicko má problém, polícia sa nedokáže zbaviť priveľkého množstva kokaínu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Úrady sa taktiež obávajú, že sklady využívané na uloženie drog by sa mohli stať terčom vlamačov z vplyvných gangov.

Belgicko zhabalo od pašerákov operujúcich cez prístav Antverpy také veľké množstvo kokaínu, že potrebuje viac spaľovní na zničenie drog, oznámili v pondelok tamojšie úrady. 

Úrady sa taktiež obávajú, že sklady využívané na uloženie drog by sa mohli stať terčom vlamačov z vplyvných gangov, pokúšajúcich sa získať späť svoj výnosný tovar.

„Máme problém so spaľovacou kapacitou,“ povedal hovorca belgickej colnej služby Francis Adyns a potvrdil tak správy miestnych médií. Predstavitelia vlády belgického regiónu Flámsko uviedli, že plán tohto riešenia oznámia už v utorok.

Belgicko trápi obrovské množstvo kokaínu

Najnovší problém Belgicka spôsobujú astronomické množstvá kokaínu z Latinskej Ameriky, ktoré úrady zachytávajú v Antverpách. Tie sú v Európe hlavným prístavom, kadiaľ sa drogy dostávajú na kontinent a kde sa aj začína ilegálny obchod s nimi.

Belgické úrady smerujú k tomu, že v roku 2022 zadržia vyše 100 ton kokaínu, čo by bol nový rekord po vlaňajšom množstve 89,5 tony.

Podľa správ v miestnych médiách používajú podozriví členovia gangov drony na pátranie v okolí colných skladov, kde je uložený skonfiškovaný kokaín v hodnote miliónov eur.
Úrady ničia zhabané drogy rýchlo, ale podľa Adynsa je pri spaľovaní kokaínu potrebné „dodržiavať normy na ochranu životného prostredia“.

Domov
Zdieľať
Diskusia