Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
16. novembra 2022 o 12:45
Čas čítania 1:02

AKTUÁLNE: Dopad rakety do Poľska nebol zámerným útokom, ale zrejme nehodou

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Podľa slov poľského prezidenta je „veľmi pravdepodobné“, že išlo o raketu ukrajinskej obrany.

Utorkový dopad rakety na poľské územie bol zrejme nehodou a nešlo o zámerný útok, vyhlásil v stredu poľský prezident Andrzej Duda. Podľa jeho slov je „veľmi pravdepodobné“, že išlo o raketu ukrajinskej obrany. 

„V tejto chvíli neexistujú dôkazy, že raketu vypálila ruská strana. Namiesto toho veľa nasvedčuje tomu, že išlo o raketu ukrajinskej obrany,“ uviedol Duda.

„Nič nenasvedčuje tomu, že išlo o zámerný útok na Poľsko. To, že raketa dopadla na naše územie, nebol úmysel, nebola mierená na Poľsko. Je najpravdepodobnejšie, že to bola raketa ruskej výroby, zrejme typu S-300, vyrobená v 70. rokoch,“ cituje poľského prezidenta denník Rzeczpospolita.

Napriek tomu však podľa Dudu nesie konečnú zodpovednosť za utorkový incident Rusko, ktoré v utorok podniklo na ukrajinské územie rozsiahly raketový útok. Podľa ukrajinského generálneho štábu pri ňom ruské sily vypálili až 110 rakiet. Cieľom boli predovšetkým objekty energetickej infraštruktúry.

Severoatlantická aliancia nemá žiadne indície, že by sa Rusko chystalo napadnúť NATO. Dopad rakiet v poľskej obci Przewodów neďaleko hraníc s Ukrajinou, ku ktorému došlo v utorok, nebol podľa všetkého zámerným útokom.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Raketa zasiahla poľnohospodársky objekt v poľskej obci Przewodów, ktorá leží približne šesť kilometrov od ukrajinských hraníc, v utorok popoludní. Pri dopade zahynuli podľa poľského ministerstva zahraničných vecí dvaja ľudia. To, že raketa zrejme nebola vypálená z Ruska, už skôr uviedol aj americký prezident Joe Biden.

Domov
Zdieľať
Diskusia