Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
10. novembra 2022, 8:49
Čas čítania 0:39

Firma Binance odstupuje od nákupu FTX. Pôvodná akvizícia spôsobila masívny prepad na trhu s kryptomenami

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Hodnota FTT sa za krátky čas prepadla o približne 80 percent z 25 na 5 dolárov.

Firma Binance na Twitteri oznámila, že sa v akvizícii FTX rozhodla nepokračovať. Dôvodom je vraj nesprávne zaobchádzanie FTX s finančnými prostriedkami zákazníkov a údajné vyšetrovanie agentúr USA.

Hodnota FTT tokenov, ktoré firma FTX spravuje, sa pritom za krátky čas prepadla o približne 80 percent z 25 na 5 dolárov.

Finančné problémy FTX a pokles hodnoty kryptomeny spôsobili na trhu paniku a veľkú nestabilitu. V stredu vo večerných hodinách pozastavili výbery aj ďalšie burzy, ktoré sa tak snažili zbrzdiť veľký odlev investorov, ktorí urýchlene predávali svoje kryptoaktíva. Bitcoin aj ethereum sa prepadli až o 20 percent.

Klesol aj majetok generálneho riaditeľa FTX Sama Bankmana-Frieda zo 16 miliárd dolárov na 991 miliónov za jediný deň, informuje portál Cryptoslate. Podnikateľ tak vypadol z indexu miliardárov agentúry Bloomberg.

Domov
Zdieľať
Diskusia