Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová TASR
7. novembra 2022, 14:57
Čas čítania 1:17

VIDEO: Aktivisti zablokovali najrušnejšiu cestu v Británii. Bojujú proti používaniu fosílnych palív

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vyliezli na nosné konštrukcie vedúce ponad cestu.

V pondelok ráno aktivisti z Just Stop Oil na minimálne šiestich miestach zablokovali premávku na diaľnici M25, ktorá slúži ako obchvat britskej metropoly Londýn. Ide o jednu z najdôležitejších a najrušnejších ciest v celom Spojenom kráľovstve.

Protestujúci sa vyškriabali na nosné konštrukcie vedúce ponad cestu, čím donútili policajtov zastaviť dopravu. O svojom plánovanom proteste pritom vopred, ešte v nedeľu večer, upovedomili políciu, ktorá následne vykonala sériu preventívnych zatknutí.

Londýnsky Scotland Yard podľa vlastného vyjadrenia už v nedeľu večer spustil „rozsiahlu preventívnu policajnú operáciu“ zameranú voči osobám, ktoré by mohli spôsobiť vážne narušenie verejného poriadku. Vo väzbe skončilo najmenej sedem ľudí.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Najnovšia blokáda sa uskutočnila v čase, keď v Egypte prebieha dôležitý klimatický summit OSN – COP27. Stúpenci Just Stop Oil sú presvedčení, že majú právo organizovať podobné protestné akcie, aby upozornili na to, že klimatická kríza ohrozuje existenciu ľudstva.

Aktivisti už tento rok zasahovali niekoľkokrát 

Členovia skupiny s názvom Just Stop Oil (jednoducho prestaňte používať ropu) nedávno na seba upozornili protestnými akciami, v rámci ktorých potreli koláčom voskovú figurínu britského kráľa Karola III. a vyliali rajčinovú polievku na obraz Slnečnice Vincenta van Gogha.

25. októbra 2022, 12:30 Čas čítania 5:22 Od blokády Veľkej ceny F1 po poliatie van Goghovho obrazu. Metódy aktivistov z Just Stop Oil vzbudzujú pohoršenie aj zvedavosť Od blokády Veľkej ceny F1 po poliatie van Goghovho obrazu. Metódy aktivistov z Just Stop Oil vzbudzujú pohoršenie aj zvedavosť

Taktiež už tento rok niekoľkokrát zablokovali dôležité cesty a objekty v oblasti Londýna. Britská vláda už pracuje na návrhu zákona, ktorý by uľahčil zásahy voči účastníkom takýchto protestných akcií.

Domov
Zdieľať
Diskusia