Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
3. novembra 2022, 14:17
Čas čítania 0:49

Strelec zo školy na Floride dostal 34 doživotí. Za každého mŕtveho a zraneného dostal jeden doživotný trest

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Pozostalí obetí požadovali trest smrti. Nikolas Cruz v roku 2018 na Floride zastrelil 17 ľudí a ďalších 17 zranil.

Za vraždu vo floridskom meste Parkland bol Nicolas Cruz odsúdený na doživotie bez možnosti podmienečného prepustenia.

Členovia súdnej poroty hlasovali za najvyšší trest – trest smrti – v pomere 9 : 3. Nakoniec však k jednomyseľnému rozhodnutiu, ktoré floridské zákony vyžadujú, nedospeli.

Nicolas Cruz 14. februára 2018 na parklandskej strednej škole zastrelil 17 ľudí a ďalších 17 zranil. K vražde prvého stupňa v 17 bodoch obžaloby, ako aj k 17 pokusom o vraždu sa odsúdený už pred rokom priznal.

Súd Cruzovi udelil symbolicky 34 doživotných trestov. Za každého z mŕtvych a zranených jeden. Trest si bude odpykávať vo väznici s najprísnejším režimom.

Študent si pred útokom legálne zadovážil poloautomatickú pušku AR-15 aj napriek tomu, že úrady vedeli, že trpí duševnými problémami.

Pozostalí obetí pred súdom požadovali trest smrti. Mnohí z nich vyjadrovali poľutovanie nad nedostatočným trestom.

Nicolas Cruz odsúdený za vraždu pred súdom.
Nicolas Cruz odsúdený za vraždu pred súdom. Zdroj: TASR/AP

Pred súdom Cruz priznal, že je pod vplyvom liekov, ale podľa vlastných slov bol schopný porozumieť dianiu v súdnej sieni, v ktorej si musel vypočuť aj nezriedka emotívne a tvrdé slová na svoju adresu zo strany príbuzných obetí a preživších.

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

Streľba na strednej škole v Parklande na predmestí Miami bola najhoršou masakrou svojho druhu v USA od decembra 2012, keď na základnej škole Sandy Hook v Newtowne v štáte Connecticut 20-ročný Adam Lanza zabil 26 ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia