Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík TASR
29. októbra 2022, 18:01
Čas čítania 0:44

Rusko pozastavuje pre útoky na Kryme účasť na dohode o vývoze obilia z Ukrajiny

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Rusko pozastavuje pre útoky na Kryme účasť na dohode o vývoze obilia z Ukrajiny
Zdroj: TASR/AP Sergei Bobylev

Moskva takisto obvinila zo spolupráce na útoku Veľkú Britániu.

Ako informuje BBC, Rusko obvinilo Ukrajinu z rozsiahleho útoku dronmi na Čiernomorskú flotilu v krymskom prístavnom meste Sevastopol. Zasiahnutá bola údajne jedna z bojových lodí. Ruské ministerstvo obrany následne oznámilo, že krajina pozastavuje svoju účasť na dohode o vývoze poľnohospodárskych produktov z ukrajinských prístavov. 

Rusko v sobotu takisto oznámilo, že otázku nedávnych výbuchov na plynovodoch Nord Stream a údajného útoku dronom na Kryme predloží na pôde Bezpečnostnej rady OSN (BR OSN). Z podielu na oboch incidentoch Moskva obvinila Britániu. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AFP.


„Ruská strana má v úmysle pritiahnuť pozornosť medzinárodného spoločenstva, najmä prostredníctvom Bezpečnostnej rady OSN, na sériu teroristických útokov proti Rusku v Čiernom mori a Baltskom mori vrátane podielu Veľkej Británie,“ uviedla na platforme Telegram hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová.

Britské ministerstvo obrany v sobotu tvrdenia Ruska odmietlo. „Ruské ministerstvo obrany sa uchyľuje k šíreniu nepravdivých tvrdení impozantného rozsahu, aby odvrátilo katastrofálne zvládnutie nezákonnej invázie na Ukrajinu,“ povedal britský rezort obrany na sociálnej sieti Twitter. Tento „vymyslený príbeh“ podľa neho hovorí viac o sporoch, ktoré sa odohrávajú vnútri ruskej vlády, než o Západe, cituje rezort agentúra AFP.

Domov
Zdieľať
Diskusia