Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
21. októbra 2022, 21:01
Čas čítania 0:30

Von der Leyenová: EÚ bude dávať Ukrajine 1,5 miliardy eur mesačne

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Von der Leyenová zdôraznila, že Ukrajina bude môcť rátať na budúci rok s touto mesačnou pomocou ako so spoľahlivým zdrojom príjmu.

Európska únia plánuje dávať Ukrajine na budúci rok 1,5 miliardy eur mesačne. Potvrdila to v piatok predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.


Ako pripomína Politico, Komisia sa k platbám Ukrajine zaviazala už predtým. Avšak kľúčové detaily — ako napríklad celková suma pomoci alebo koľko z nej bude musieť Kyjev vrátiť — zatiaľ neboli dohodnuté. 

Anketa:
Je podľa teba správne, že EÚ pomáha Ukrajine aj finančne?
Určite áno.
Nie.
Je mi to jedno.
Určite áno.
22 %
63 Hlasov
Nie.
73 %
208 Hlasov
Je mi to jedno.
5 %
13 Hlasov

Von der Leyenová však zdôraznila, že Ukrajina bude môcť rátať na budúci rok s touto mesačnou pomocou ako so spoľahlivým zdrojom príjmu. Podrobnosti budú musieť ešte doriešiť ministri financií členských krajín EÚ.

Von Der Leyen
Zdroj: TASR/AP


„Dôležité bolo dať signál Ukrajine, že si veľmi dobre uvedomujeme dôležitosť tohto spoľahlivého toku príjmov,“ povedala šéfka eurokomisie.


Kyjev aj Washington predtým kritizovali Európsku úniu, že otáľa s prisľúbenou pomocou Ukrajine. Sľúbila jej deväť miliárd eur, avšak doteraz zaplatila iba miliardu.

Domov
Zdieľať
Diskusia