Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová TASR
17. októbra 2022, 7:20
Čas čítania 0:45

Ďalší ruský útok v Kyjeve: k ostreľovaniu došlo neďaleko hlavnej železničnej stanice

Kategória:
News
Uložiť Uložené

V Kyjeve znova zneli sirény.

Kyjevom opäť otriasli explózie. V ukrajinskej metropole bolo počuť v pondelok ráno najmenej tri výbuchy. Došlo k nim po tom, ako sa spustili sirény leteckého poplachu. Rusko sa zatiaľ k útoku neprihlásilo.

Výbuchy nastali okolo 7.00 h miestneho času (6.00 h SELČ), informovali o nich spravodajcovia BBC a agentúr Reuters a AFP. Riaditeľ štátnych ukrajinských železníc Oleksandr Kamyšin uviedol, že k novému ostreľovaniu došlo neďaleko kyjevskej hlavnej železničnej stanice. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko na Telegrame písal o výbuchoch v Ševčenkovom obvode v centre metropoly, kde sa nachádza historické centrum a vládne úrady. 

Dodal, že už zasahujú hasiči, počet obetí ani zranených zatiaľ nie je známy. Výbuchy poškodili niekoľko obytných budov.

Podľa New York Times Rusko zaútočilo iránskymi výbušnými dronmi, podarilo sa im zasiahnuť budovu riaditeľstva ukrajinskej národnej energetickej spoločnosti, potvrdil to poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko.

8. apríla 2024, 19:00 Čas čítania 8:10 Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov

Len pred týždňom zasiahli Kyjev viaceré ruské raketové útoky, ktoré potvrdil aj ruský prezident Vladimir Putin. Minulý pondelok si údery ruských síl, zamerané na početné ciele po celej Ukrajine, v čase raňajšej dopravnej špičky vyžiadali 19 mŕtvych.

Domov
Zdieľať
Diskusia