Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
14. októbra 2022, 20:09
Čas čítania 0:51

Apple musí Brazílii zaplatiť pokutu 19 miliónov dolárov za to, že nepribaľuje nabíjačky

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Spoločnosť Apple sa proti rozhodnutiu odvolala.

Spoločnosť Apple musí v Brazílii zaplatiť pokutu 19 miliónov dolárov za predaj iPhonov bez nabíjačky. Na základe rozhodnutia súdu musí podľa portálu Mashable navyše nabíjačky dodávať aj ku všetkým novým iPhonom. Apple sa proti rozhodnutiu odvolal a predpredaj najnovšej verzie iPhone 14 a 14 Pro v Brazílii zatiaľ prebieha bez priloženej nabíjačky.

Apple sa pokute pravdepodobne nevyhne napriek obhajobe, že nabíjačku nepribaľuje z dôvodu znižovaniu uhlíkovej stopy. Brazílsky súd svoje rozhodnutie zdôvodnil tým, že zákazníci americkej korporácie sú pri kúpe jej telefónu nútení k ďalším výdavkom. 

Nejde o prvý súdny spor Apple v Brazílii. Ešte v septembri brazílsky súd spoločnosti nariadil, aby zastavila predaj iPhonov z rovnakého dôvodu a firme navyše uložila pokutu vo výške 2,3 milióna dolárov. 

11. októbra 2022, 17:30 Čas čítania 3:09 Už čoskoro budeme mať nabíjačky výhradne typu USB-C. Najviac to zasiahne Apple Už čoskoro budeme mať nabíjačky výhradne typu USB-C. Najviac to zasiahne Apple

Brazília patrí spolu s Európskou úniou medzi zástancov jednotných nabíjačiek USB-C. Model iPhone 14 je vybavený portom Lightning, avšak podľa interných správ Apple zvažuje, že nasledujúca verzia iPhone 15 bude obsahovať USB-C. 

Európska únia len nedávno definitívne schválila, že od jesene 2024 prejdú všetky malé a stredne veľké zariadenia, ako sú smartfóny, tablety či fotoaparáty, na jednotné nabíjačky s USB-C. Nové nabíjačky by v rámci tejto iniciatívy mali byť viac ekologické, lacnejšie a s rovnakými parametrami.

Domov
Zdieľať
Diskusia