Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
11. októbra 2022, 21:04
Čas čítania 1:19

Elon Musk údajne hovoril s Putinom predtým, ako dal na Twitter kontroverznú anketu o vojne na Ukrajine. Šéf Tesly to vyvracia

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Elon Musk údajne hovoril s Putinom predtým, ako dal na Twitter kontroverznú anketu o vojne na Ukrajine. Šéf Tesly to vyvracia
Zdroj: TASR/AP

S Putinom som hovoril iba raz, a to asi pred 18 mesiacmi. Témou diskusie bol vesmír, reaguje Musk.

Najbohatší muž sveta, americký miliardár a zakladateľ spoločností Tesla a SpaceX sa údajne rozprával s ruským prezidentom Vladimirom Putinom predtým, ako na Twitter zavesil kontroverznú anketu o riešení rusko-ukrajinského konfliktu. Tvrdí to Ian Bremmer, šéf analytickej spoločnosti Eurasia Group, informuje Vice.

Elon Musk
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij

Miliardár sa totiž 3. októbra zahral na diplomata, keď predstavil svoj „mierový plán“ pre Ukrajinu a navrhol natrvalo postúpiť polostrov Krym Rusku a usporiadať nové referendá v štyroch okupovaných oblastiach na východe Ukrajiny.

Používateľov Twitteru vtedy vyzval, aby sa k jeho plánu vyjadrili hlasovaním. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj miliardárov návrh kritizoval a na Twitteri spustil hlasovanie s otázkou: „Ktorého Elona Muska máte radšej? – Toho, ktorý podporuje Ukrajinu. – Toho, ktorý podporuje Rusko.“

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

V e-maile odoslanom predplatiteľom Eurasia Group vraj Bremmer napísal, že Musk mu povedal, že Putin je „pripravený rokovať“, ale iba ak Krym zostane ruský, ak Ukrajina prijme formu trvalej neutrality a taktiež uzná ruskú anexiu ukrajinských oblastí Donecka, Luhanska, Záporožia a Chersonu.

Putin
Zdroj: Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo, AP

Podľa Bremmera Musk uviedol, že Putin mu povedal, že tieto ciele sa dosiahnu tak či onak. Zároveň poukázal na potenciálny jadrový útok v prípade, že Ukrajina napadne Krym, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014. Musk na to reagoval slovami, že „je potrebné urobiť všetko, aby sa tomuto záveru zabránilo“.

Medzičasom sa však Sven Henrich, zakladateľ hlavného trhového stratéga, spoločnosti Northmantrader, šéfa Tesly na Twitteri opýtal, či je informácia o jeho komunikácii s Putinom pred vytvorením danej ankety pravdivá. Ten to vylúčil. „Nie, nie je to pravda. S Putinom som hovoril iba raz, a to asi pred 18 mesiacmi. Témou diskusie bol vesmír,“ reagoval Musk.

Domov
Zdieľať
Diskusia