Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
29. septembra 2022, 11:31
Čas čítania 0:57

VIDEO: Vysmiaty ruský vojak nechápal, že fajčí s Ukrajincami a padol do zajatia. My sme banderovci, oznámili mu z ničoho nič

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vojak ruskej armády sa potešil, že na bojisku konečne stretol kolegov.

Sociálne siete baví výraz ruského vojaka, ktorý spokojne fajčil s ukrajinskými jednotkami až do momentu, kým nepochopil, že práve padol do zajatia. Krátke video na Twitteri zverejnila ukrajinská blogerka Tatyana Odessa, ktorá vysvetlila, že Rusa nahrali ukrajinskí vojaci, keď naňho náhodou narazili pri postupe na frontovej línii.

„Prvýkrát tu vidím vojakov,“ hovorí Rus na videu, zatiaľ čo oddychuje a fajčí cigaretu. Uvoľnene sa usmieva až do momentu, kým mu vojaci za kamerou neoznámia, že sú „banderovci“.

„To aj my, lenže my sme banderovci,“ vysvetlí Rusovi jeden z ukrajinských vojakov. Ruskému vojakovi zmrzne úsmev v momente, keď pochopí, že práve nestretol svojich spolubojovníkov z ruskej armády, ale padol do vojnového zajatia. 

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Pomenovanie banderovci používa Kremeľ pre ukrajinský režim, ktorý Moskva nazýva ako fašistický. Vladimir Putin uviedol „denacifikáciu Kyjeva“ ako jednu zo zámienok invázie vo februári tohto roku. Fašistické sily v politike však na Ukrajine mali pred vojnou minimálnu popularitu a pohybovali sa po okraji politickej scény.

Stepan Bandera je kontroverzná postava ukrajinskej histórie, pretože počas druhej svetovej vojny spolupracoval s nacistickým Nemeckom, no po skončení vojny aktívne bojoval za vytvorenie nezávislého ukrajinského štátu. Nacionalistické jednotky Banderu majú na svedomí viacero masakrov civilného obyvateľstva.

Domov
Zdieľať
Diskusia