Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
28. septembra 2022, 16:25
Čas čítania 0:33

Minister obrany Naď: Od USA dostaneme vyše 200 miliónov dolárov. Investujeme ich do modernizácie armády

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené

Väčší podiel od USA podľa Naďa dostali len máloktoré krajiny.

Minister obrany SR Jaroslav Naď na Facebooku informoval o 200-miliónovej dotácii zo strany USA. Tie naša krajina získa z fondu FMF (Foreign Military Financing) a budeme ich môcť investovať do Ozbrojených síl SR. Dvesto miliónov možno použiť na nákup techniky, zvyšok je určený na antidronovú ochranu a hybridné hrozby.

„Ide pritom o jeden z najväčších podielov, ktoré USA prerozdeľujú medzi celkovo 18 krajín. Aj to hovorí o výnimočnosti našich vzťahov a rešpektovania Slovenska ako relevantného spojenca,“ uviedol šéf rezortu obrany.

Zároveň však zdôraznil, že pre finančný príspevok sa Slovensko voči USA k ničomu nezaväzuje a Spojené štáty od nás za to nebudú pýtať žiadnu protislužbu.

„Navyše, od Kongresu dostaneme ďalších 5,8 mil. dolárov, a to z tzv. Countering Russian Influence Fund. Financie podporia kapacity SR v oblasti strategickej komunikácie. Ide o mimoriadne dôležitú oblasť, ktorej venujeme značnú pozornosť,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia