Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. septembra 2022, 13:18
Čas čítania 0:33

Z košických oceliarní U. S. Steel odchádza vyše 600 ľudí. Dohodli sa na odstupnom

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Firma chce zvyšovať konkurencieschopnosť.

Z košických oceliarní U. S. Steel odchádza po dohode so zamestnávateľom vyše 600 zamestnancov. Má ísť o súčasť snahy o vyššiu efektívnosť, a tým aj o zvýšenie konkurencieschopnosti na trhu. Informoval o tom hovorca U. S. Steel Košice Ján Bača.

U. S. Steel v Košiciach.
U. S. Steel v Košiciach. Zdroj: TASR/Roman Hanc

Podľa oceliarní krok nesúvisí so zmenou na trhu s oceľou alebo na trhu s energiami a ide o dlhodobo plánované zlepšenie štruktúry nákladov. U. S. Steel hovorí o tzv. „organizačnom redizajne“, ktorý „štrukturálne zlepší konkurencieschopnosť nášho podnikania v náročnom oceliarskom priemysle“.

Viac ako 600 ľuďom malo vedenie podľa Jána Baču ponúknuť „štedré odstupné, výrazne nad rámec požiadaviek v slovenskom zákonníku práce“. Podnik uvádza, že v rokoch 2019 až 2021 už U. S. Steel opustilo približne 2 200 ľudí, ktorým spoločnosť vyplatila celkovo takmer 50 miliónov eur. Po najnovšom odchode klesne počet pracovníkov v oceliarňach U. S. Steel zhruba na 8 300.

Domov
Zdieľať
Diskusia