Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Daniel Mikolášik
27. septembra 2022, 7:27
Čas čítania 0:42

Najlepší iránsky futbalista Azmoun sa zastal žien, ktoré protestujú v Iráne za svoje práva. Hrozí mu koniec v reprezentácii

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

„Hanbite sa za zbabelé zabíjanie ľudí. Nech žijú iránske ženy!“ odkázal futbalový útočník.

Najlepší iránsky futbalista a útočník nemeckého klubu Bayer 04 Leverkusen Sardar Azmoun na sociálnej sieti podporil iránske ženy, ktoré po smrti 22-ročnej Iránky Mahsy Amíníovej protestujú za svoje práva. Zároveň skritizoval moslimské náboženstvo a dodal, že ak je pre moslimov charakteristické zabíjať, prosí Boha, aby z neho urobil neveriaceho, informuje Forbes.

„Za trest ma môžu vyradiť z národného tímu, ale to je malá daň aj za ten najmenší pramienok ženských vlasov. Hanbite sa za zbabelé zabíjanie ľudí. Nech žijú iránske ženy!“ napísal Azmoun.

Teraz mu však hrozí koniec jeho pôsobenia v iránskej reprezentácii, ktorá sa momentálne pripravuje v Rakúsku na svetový šampionát v Katare. Iránski futbalisti totiž majú zákaz vyjadrovať sa kriticky k situácii v Iráne.

V Iráne po smrti 22-ročnej Iránky Mahsy Amíníovej v policajnej väzbe v Teheráne vypukli masívne protesty a nepokoje, pri ktorých zomrelo už minimálne 35 ľudí. Iránske úrady však akúkoľvek účasť na smrti demonštrantov popierajú.

Amíníovú zatkla mravnostná polícia, pretože porušila zákon, ktorý ženám nariaďuje nosiť hidžáb. Zomrela však po trojdňovej kóme, pravdepodobne na zlyhanie srdca. Teherán tvrdí, že zomrela prirodzenou smrťou.

Iránsky futbalista Sardar Azmoun v drese nemeckého klubu Bayer 04 Leverkusen.
Iránsky futbalista Sardar Azmoun v drese nemeckého klubu Bayer 04 Leverkusen. Zdroj: Christof Koepsel/Getty Images
Domov
Zdieľať
Diskusia