Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
21. septembra 2022, 18:48
Čas čítania 1:21

Putinov priateľ: Z Nemecka a Británie za tri minúty spravíme marťanskú púšť, keď na nich zaútočíme jadrovými zbraňami

Kategória:
News
Uložiť Uložené

V diskusnej relácii ruskej štátnej televízie sa účastníci vyhrážali jadrovými útokmi.

Vladimir Putin dnes ráno oznámil, že v Rusku sa začína čiastočná mobilizácia, ktorej cieľom je naverbovať do armády viac ako 300-tisíc záložníkov. Putin vo svojom prejave opakovane vyhlásil, že je pripravený použiť jadrové zbrane, ak Západ neprestane vyzbrojovať Ukrajinu, a podotkol, že tentoraz neblafuje.

21. septembra 2022, 12:18 Čas čítania 3:54 Neblafujem, vyhrážal sa dnes Putin. Vysvetľujeme najdôležitejšie výroky ruského prezidenta z príhovoru Neblafujem, vyhrážal sa dnes Putin. Vysvetľujeme najdôležitejšie výroky ruského prezidenta z príhovoru

V ruskej štátnej televízii Rossija 1 vo vysielaní diskusnej relácie 60 minút sa o použití jadrových zbraní rozpráva už od začiatku invázie. Andrej Guruľov, poslanec ruskej Štátnej dumy a Putinov priateľ, pred pár dňami pohrozil Veľkej Británii a Nemecku, že ruský jadrový arzenál tieto krajiny zničí v priebehu pár minút.

Prípadné jadrové útoky by mal podľa neho Kremeľ zamerať práve na Nemecko a Veľkú Britániu. „Ak za tri minúty spravíme z Veľkej Británie a Nemecka marťanskú púšť, pre koho bude NATO aktivovať svoj článok 5?“ pýtal sa Guruľov v diskusii. NATO ako obranný pakt neútočí, výlučne bráni svojich členov v prípade napadnutia nepriateľom.

Podľa poslanca Štátnej dumy neprichádza do úvahy použitie jadrovej zbrane na území Ukrajiny, pretože ruský národ v týchto oblastiach v budúcnosti plánuje žiť.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Ak však Rusko zorganizuje referendá o vyhlásení nezávislosti v okupovaných regiónoch Ukrajiny a referendá sa skončia „pričlenením“ Donecka či Luhanska k Ruskej federácii, Kremeľ bude môcť použitie jadrových zbraní odôvodniť tým, že Ukrajina útočí na „územia Ruskej federácie“.

Podľa ruskej politologičky Taťjany Stanovajovej je vyhlásenie mobilizácie „ultimátom Ukrajine a Západu“, ktoré môže vyústiť len do ukončenia ukrajinského protiútoku alebo do jadrového útoku zo strany Ruska.

Domov
Zdieľať
Diskusia