Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
20. septembra 2022, 8:58
Čas čítania 0:49

V Bratislave horelo v legendárnom kine Lumière

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Požiar sa už podarilo dostať pod kontrolu.

Správu sme aktualizovali o stanovisko Slovenského filmového ústavu.

V slávnom bratislavskom kine Lumière horelo, informuje TV JOJ. Požiar, ktorý sa medzičasom podarilo dostať hasičom pod kontrolu, vypukol v tamojšom sklade filmov. Ohlásili ho krátko po 7.30 h.

„V čase príjazdu hasičov boli priestory kina zadymené. Hasičské jednotky vyhľadávali zdroj dymenia a súbežne kontrolovali budovu ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave Štefan Koči. Dokopy horelo v troch lokalitách.

Protipožiarny systém sa medzičasom spustil aj v budove rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny, z ktorého boli zamestnanci evakuovaní. „Evakuácia zamestnancov prebehla v poriadku podľa plánu, keďže zafungoval protipožiarny bezpečnostný systém,“ vyjadrila sa pre televíziu hovorkyňa ministerstva Eva Rovenská.

Stanovisko Slovenského filmového ústavu

Požiar bol rýchlo uhasený a zásah počas dňa pokračuje odsávaním dymu a splodín z priestorov digitalizačného pracoviska a Kina Lumière. V súčinnosti s Hasičským a záchranným zborom sa zároveň na mieste vykonáva požiarna expertíza, ktorá má zistiť príčinu požiaru. Predmetom zisťovania je aj miera poškodenia, preto výšku škody zatiaľ nevieme stanoviť.

Kino Lumière, ktoré sa nachádza v rovnakej budove ako digitalizačné pracovisko, nebolo požiarom priamo zasiahnuté. Z dôvodu zadymenia priestorov však budú kino aj kaviareň Kafehuas Lumière dočasne zatvorené. Zakúpené vstupenky na zrušené predstavenia budú v plnej výške refundované. 

7. septembra 2022, 17:30 Čas čítania 10:52 Je naozaj potrebné zavádzanie aj drastických opatrení, ale s mierou a s použitím zdravého sedliackeho rozumu, hovorí Karel Hirman Je naozaj potrebné zavádzanie aj drastických opatrení, ale s mierou a s použitím zdravého sedliackeho rozumu, hovorí Karel Hirman
Domov
Zdieľať
Diskusia