Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. septembra 2022, 12:03
Čas čítania 0:36

Twitter uprednostňuje zisk, súkromie svojich používateľov vystavuje nebezpečenstvu, tvrdí bývalý šéf bezpečnosti spoločnosti

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vedenie Twitteru podľa jeho slov nebralo do úvahy ani rady svojich vlastných expertov.

Bývalý šéf bezpečnosti spoločnosti Twitter Peiter Zatko uviedol, že táto sociálna sieť má slabú ochranu v oblasti kybernetickej bezpečnosti a vystavuje súkromie svojich používateľov nebezpečenstvu.


Vyjadrenie zaznelo počas utorkového vypočúvania Peitera Zatka v justičnom výbore Senátu amerického Kongresu.


„Som tu, pretože vedenie Twitteru zavádza verejnosť, zákonodarcov, regulačné úrady a dokonca aj vlastnú správnu radu,“ povedal americkým senátorom Zatko, ktorý je renomovaným expertom na kybernetickú bezpečnosť. Vedenie spoločnosti Twitter podľa neho nemá informácie o umiestnení a pôvode ňou spravovaných dát a nedokáže ich preto chrániť pred nežiaducimi aktivitami tínedžerov, zlodejov a špiónov.


Vedenie Twitteru podľa jeho slov nebralo do úvahy ani rady svojich vlastných expertov, čiastočne aj preto, že uprednostňovalo zisk pred bezpečnosťou.


Zatko bol šéfom bezpečnosti Twitteru od roku 2020 do januára tohto roka, keď ho prepustili. V júli podnikol právne kroky na pôde amerického Kongresu, ministerstva spravodlivosti USA a ďalších úradov s cieľom nahlásiť nezákonnú činnosť súvisiacu s fungovaním Twitteru.

Anketa:
Používaš Twitter?
Nie, vôbec.
Občas na ňom nájdem aktuálne informácie.
 Áno, často. 
Nie, vôbec.
50 %
Občas na ňom nájdem aktuálne informácie.
15 %
 Áno, často. 
35 %
Domov
Zdieľať
Diskusia