Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Viktor Kniš TASR
11. septembra 2022, 14:04
Čas čítania 0:54

Matovič pripúšťa predčasné voľby a úradnícku vládu: Smer s Republikou budú mať ústavnú väčšinu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Nevie, či na konci roka ešte bude ministrom financií.

Minister financií zatiaľ nevie, či sa mu podarí schváliť rozpočet. V prípade, že by tzv. „zákon roka“ neprešiel Národnou radou SR, podľa Igora Matoviča hrozia predčasné voľby alebo úradnícka vláda, v ktorej by mala najsilnejšie právomoci prezidentka Zuzana Čaputová. Povedal to v televízii Markíza. 

Šéf rezortu financií si myslí, že v predčasných voľbách by uspeli Smer-SD a Republika, ktoré by mohli získať až 90 kresiel v parlamente a ústavnú väčšinu. Na vine je podľa neho strana Sloboda a solidarita, ktorá pred týždňom odišla z koalície. 

Igor Matovič si myslí, že SaS by si nemala nárokovať posty predsedov výborov a podmieňovať nimi prípadné hlasovanie za zákony koalície. Zároveň kritizuje Richarda Sulíka za stav, v ktorom necháva ministerstvo hospodárstva. 

Igor Matovič dnes nevie povedať, či bude na konci roka ešte ministrom financií. Tvrdí, že v čase koaličnej krízy ho predseda vlády Eduard Heger ani raz nepožiadal, aby zo stoličky odišiel a splnil tak ultimátum SaS.

Matovič
Zdroj: TASR

Potvrdil mená možných ministrov

Igor Matovič potvrdil informácie o nominantoch, ktorých navrhuje trojkoalícia ako nových ministrov. Kandidátom na ministra hospodárstva je Karel Hirman. Ministerstvo spravodlivosti by mohol viesť Viliam Karas a rezort zahraničia Rastislav Káčer. 


Karas momentálne šéfuje Slovenskej advokátskej komore. Matovič priblížil, že ho navrhol človek, ktorého chceli pôvodne za šéfa rezortu spravodlivosti. Hirmana považuje za odborníka na energetiku. Ministerstvo hospodárstva je podľa neho mimoriadne zanedbaný rezort. Káčer je v súčasnosti veľvyslancom Slovenska v Českej republike.

Domov
Zdieľať
Diskusia