Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Viktor Kniš TASR
7. septembra 2022, 12:01
Čas čítania 0:46

Harabinova poslankyňa z Vlasti dostala 12 rokov natvrdo. Uvarila 30 kíl pervitínu za milión eur

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Mala vyrobiť približne 30 kilogramov tvrdej drogy v hodnote takmer 950 000 eur.

Najvyšší súd potvrdil v stredu 12-ročný trest bývalej kandidátke za stranu Vlasť Gabriele Kučerovej. Odvolací súd vyhovel prokurátorovi a uložil jej aj trest prepadnutia majetku. Vinná je z činnosti pre zločineckú skupinu a z výroby pervitínu.

Trest si odpyká v ústave so stredným stupňom stráženia. Kučerová je vinná zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Tiež z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Kučerová
Zdroj: Vlasť


Odsúdená požadovala miernejší trest. „Dospeli sme k záveru, že je potrebné opätovne uložiť trest na 12 rokov. Nezistili sme žiadny dôvod, ktorý by nás viedol k zmierneniu trestu,“ podotkla predsedníčka senátu s tým, že Kučerová vykonávala trestnú činnosť osem rokov.

V máji pred prvostupňovým Špecializovaným trestným súdom priznala vinu a skutky oľutovala. Podľa obžaloby mala stáť na strednom stupni riadenia zločineckej skupiny zo Serede ako „varička“ pervitínu. Mala vyrobiť približne 30 kilogramov tvrdej drogy v hodnote takmer 950 000 eur.


Zadržali ju v rámci protidrogovej akcie Venal 4. Na čele zločineckého gangu zo Serede mal stáť Slavomír W., ktorého ŠTS zatiaľ neprávoplatne odsúdil na 24 rokov odňatia slobody. Zločinecká skupina mala pôsobiť najmenej od roku 2010 do decembra 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia