Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová TASR
6. septembra 2022 o 16:37
Čas čítania 0:49

FOTO: Supertajfún Hinnamnor zdevastoval Južnú Kóreu. Cesty sú zničené, domácnosti bez prúdu, dvaja ľudia prišli o život

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Úrady hlásia aj desať nezvestných. Hinnamnor je jeden z najsilnejších tajfúnov za uplynulé dekády.

Južnú Kóreu v utorok zasiahol supertajfún Hinnamnor, jeden z najsilnejších tajfúnov za posledné desaťročia. V noci najskôr zasiahol ostrov Čudžu, následne sa presunul nad prístavné mesto Pusan. Obrovské vlny a silný dážď tam poškodili pobrežné cesty a obchody. Úrady hlásia desať nezvestných a dvoch mŕtvych.

Zatvorené školy a prerušená letecká doprava

Viac ako 60-tisíc domácností ostalo bez elektriny, tisícky budov sú poškodené a mnoho ľudí sa nemá kam vrátiť domov. V rámci prevencie zatvorili aj viac ako 600 škôl a prerušili 250 vnútroštátnych letov. Služby postupne obnovujú, odkedy sa tajfún presúva k japonskému pobrežiu.

Tajfún si vyžiadal aj ľudské obete. V juhokórejskom meste Pchohang zahynula 75-ročná žena, ktorú strhla prívalová voda na ceste, keď sa aj s manželom a dcérou snažila prírodnému živlu utiecť. V meste Kjongdžu zas našli záchranári mŕtvu ženu v zrútenom dome. Časť nezvestných osôb hľadajú v garážach, ktoré zaplavila voda.

Zničené cesty v meste Pusan 6. septembra 2022.Zaplavená farma v dedine pri meste Pohang po tom, čo ňou prefrčal tajfún Hinnamnor 6. septembra 2022.Vlny narážajúce na breh v meste Pohang 6. septembra 2022.Obrovské vlny v meste Pusan 6. septembra 2022.
Zobraziť galériu
(8)

Na tajfún sa pripravovala aj Severná Kórea. Kim Čong-un sa zúčastnil na stretnutí, na ktorom posudzovali pripravenosť krajiny. Tá je obzvlášť ohrozená záplavami a silnými lejakmi pre vysokú mieru odlesňovania.

29. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:40 Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom

Hinnamnor sa v utorok ráno nachádzal nad Japonským morom asi 100 kilometrov od ostrova Cušima. Vyplýva to z údajov japonskej meteorologickej agentúry. V japonskom juhozápadnom regióne Kjúšu hlásilo výpadky elektriny viac ako 35-tisíc domácností.

Domov
Zdieľať
Diskusia