Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
4. septembra 2022, 18:05
Čas čítania 0:56

Definitívne: Igor Matovič neodstúpi, dohodlo sa OĽaNO na víkendovom teambuildingu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ministri SaS podajú demisiu v pondelok popoludní.

Igor Matovič sa definitívne rozhodol, že neodstúpi z postu ministra financií, oznámil predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš. „Trváme na tom, že neexistuje jediný dôvod na odstúpenie Igora Matoviča, pretože patrí medzi najvýkonnejších ministrov a vždy chránil verejný záujem,“ hovorí Šipoš. 

Ešte v stredu pred rokovaním vlády dalo OĽaNO Richardovi Sulíkovi a strane SaS desatoro, ktorého splnenie by znamenalo odchod Matoviča z vlády. Desatoro však obsahovalo aj body, s ktorými má strana Sloboda a solidarita principiálny problém. OĽaNO chce napríklad zvyšovať dane. Richard Sulík vtedy povedal, že o desiatich bodoch sú ochotní baviť sa, ale len v prípade, že bude splnená pôvodná podmienka z ultimáta. Taktiež požiadal troch svojich ministrov, aby s demisiami počkali do pondelka 5. septembra. 

Ani v nedeľu 4. septembra dopoludnia nebolo jasné, čo Igor Matovič urobí. Boris Kollár televízii Markíza krátko popoludní povedal, že situácia sa na poslednú chvíľu môže ešte zmeniť. Po dnešnom vyhlásení Šipoša je rozhodnutie Igora Matoviča a hnutia OĽaNO definitívne. 

19. marca 2024, 18:00 Čas čítania 0:40 FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu

Ministri SaS Mária Kolíková, Ivan Korčok a Branislav Gröhling podajú demisie do podateľne paláca prezidentky v pondelok 5. septembra najneskôr popoludní. 

Prezidentka Zuzana Čaputová oficiálne odvolá týchto troch ministrov a Richarda Sulíka, ktorý svoju demisiu podal už v stredu, až o niekoľko dní. Má totiž naplánovanú pracovnú cestu do zahraničia. 

Predstavitelia zostávajúcej trojkoalície v nedeľu podvečer rokujú o menách nových ministrov školstva, spravodlivosti, hospodárstva a zahraničných vecí. Zrejme pôjde najmä o odborníkov, ktorí nemusia byť členmi strán. 

Domov
Zdieľať
Diskusia