Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Martin Adam Pavlík
4. septembra 2022, 8:11
Čas čítania 0:47

Ramzan Kadyrov vraj potrebuje dlhú, neobmedzenú prestávku vo svojej funkcii. Odíde z postu lídra Čečenska?

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené
Ramzan Kadyrov vraj potrebuje dlhú, neobmedzenú prestávku vo svojej funkcii. Odíde z postu lídra Čečenska?
Zdroj: Kancelária prezidenta ruskej autonómnej republiky Čečenska

Kadyrov je najdlhšie vládnucim lídrom Čečenska.

Profil Ramzana Kadyrova sme ti priniesli v apríli a dočítať si sa v ňom mohol napríklad to, ako dáva mučiť gayov, ako je závislý od Tiktoku či ako peniaze od svojho priateľa Vladimira Putina míňa na Lamborghini.

Kadyrov je hlasným podporovateľom vojny na Ukrajine, sám dokonca naverboval svojich vojakov, aby šli pomôcť bojovať v mene Ruska. Patrí k málu spojencov vodcu Kremľa. Ako však píše Radio Free Europe/Radio Liberty, pomocou Telegramu sa čečenský líder v sobotu 3. septembra vyjadril, že si zaslúži neobmedzenú a dlhú prestávku. Vyvolalo to špekulácie o jeho odstúpení z postu vodcu krajiny. 

„Uvedomil som si, že na svojej pozícii sedím už dlho... Myslím, že prišiel môj čas,“ povedal Kadyrov, ktorý v Čečensku vládne od roku 2007. Jeho slová neostali bez ohlasu, názory analytikov sa však rozchádzajú.

Ramzan Kadyrov.
Ramzan Kadyrov. Zdroj: TASR/AP


Podľa Ivana Klyszcza, odborníka na Kaukaz, a doktoranda z Inštitútu politických štúdií Johana Skytteho v Estónsku už podobné vyhlásenia Kadyrov spravil a údajne s nimi prichádza, keď niečo chce od Putina. 

Anton Barbashin, riaditeľ redakcie analytickej platformy Riddle Russia, si zase myslí, že Kadyrovo vyhlásenie má zvláštne načasovanie. „Ak je pravda, čo práve povedal Kadyrov, a dobrovoľne odchádza do dôchodku, bolo by to bezprecedentné. Niečo, čo doslova nikto nečakal,“ dodal.

Anketa:
Odíde podľa teba skutočne Ramzan Kadyrov zo svojej pozície?
Áno.
Nie.
Áno.
15 %
99 Hlasov
Nie.
85 %
569 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia