Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
2. septembra 2022, 14:48
Čas čítania 0:49

Sme rodina dáva vláde ultimátum. Dve podmienky musí splniť ešte v septembri

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Koaličná kríza vrcholí.

Koaličnej strane Sme rodina nerobí problém zotrvať v trojkoalícii po odchode SaS, trvajú však na tom, že vláda a parlament v novom preskupení musia byť schopné prijať zákony na pomoc s infláciou.

Ak Národná rada SR nezastropuje na septembrovej schôdzi cenu energií a nezvýši ľuďom cez rôzne schémy príjmy, Sme rodina nezotrvá v trojkoalícii. Strana Borisa Kollára bude žiadať aj exekučnú amnestiu, nekladie si žiadne personálne požiadavky. 

Kollár
Zdroj: TASR - Martin Baumann

Boris Kollár viackrát avizoval, že odchod SaS je cesta k predčasným voľbám. Do parlamentu už strana Sme rodina predložila novelu Ústavy SR, vďaka ktorej by sa mohlo vypísať referendum o predčasných voľbách, respektíve poslanci by mohli hlasovaním ukončiť volebné obdobie.

Richard Sulík už medzičasom podal demisiu a vyzval Igora Matoviča, aby ho nasledoval. SaS sa odmieta baviť o prípadnom splnení desiatich podmienok OĽaNO, kým je Matovič na poste ministra financií. V pondelok plánujú podať demisie aj minister školstva Branislav Gröhling, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a minister zahraničných vecí Ivan Korčok. 

Mária Kolíková dnes vyhlásila, že karty sú rozdané a čaká sa len na to, ako sa v priebehu víkendu rozhodne Igor Matovič. „Naše posledné vládne rokovanie to nebolo, pretože aj v demisii vykonávajú ministri všetky svoje funkcie, až kým nie je ich demisia prijatá prezidentkou,“ povedala po rokovaní vlády.  

Anketa:
Mal by Igor Matovič podať demisiu? 
Áno.
Nie.
Áno.
87 %
788 Hlasov
Nie.
13 %
120 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia