Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
1. septembra 2022, 13:01
Čas čítania 1:00

Robert Fico požiadal o potlesk pre Mečiara a Gašparoviča. Miroslav Kollár na protest odišiel zo sály

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené

Okrem toho Fico zneužil oficiálne oslavy dňa ústavy na útok proti prezidentke, tvrdí Šeliga.

Počas slávnostnej schôdze pri príležitosti 30. výročia prijatia ústavy mali okrem najvyšších ústavných činiteľov možnosť vystúpiť s príhovorom aj predsedovia poslaneckých klubov, čo využil predseda Smeru Robert Fico.

Na zasadnutí požiadal o potlesk pre niekdajšieho premiéra Vladimíra Mečiara a bývalého prezidenta Ivana Gašparoviča. Počas reči tiež kritizoval prezidentku Zuzanu Čaputovú.

„Prosím, môžete to hodnotiť, ako chcete, ale ja vás chcem požiadať o potlesk pre dvoch ľudí. Pána predsedu vtedajšej Národnej rady Ivana Gašparoviča a predsedu vtedajšej vlády Vladimíra Mečiara, že to zobrali do svojich rúk,“ povedal v budove starého parlamentu na Župnom námestí.

Poslanec Robert Fico počas príhovoru na slávnostnom zasadnutí NRSR pri príležitosti 30. výročia prijatia Ústavy SR 1. septembra 2022 v Bratislave.
Poslanec Robert Fico počas príhovoru na slávnostnom zasadnutí NRSR pri príležitosti 30. výročia prijatia Ústavy SR 1. septembra 2022 v Bratislave. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Mečiar aj Gašparovič boli na zhromaždení prítomní. Niektorí poslanci im zatlieskali, iní sa však zdržali a nezaradený poslanec a predseda mimoparlamentnej strany Spolu Miroslav Kollár na protest odišiel zo sály.

3. apríla 2024, 19:45 Čas čítania 0:09 KVÍZ: Dokážeš správne priradiť známe výroky k politikom? Pri niektorých musíš poriadne zaloviť v pamäti KVÍZ: Dokážeš správne priradiť známe výroky k politikom? Pri niektorých musíš poriadne zaloviť v pamäti

„Prišiel som dnes do práce. Vďaka za múdre slová pani prezidentke Zuzane Čaputovej. Ale keď začal Fico ďakovať prítomnému Mečiarovi, odišiel som zo sály. Raz umrieme na relativizáciu hodnôt, selektívnu amnéziu a krivenie dejín,“ napísal na Facebooku.

Okrem toho Fico využil príhovor aj na odkaz prezidentke. Vyzval ju, aby vypísala referendum o páde vlády a zmene ústavy na termín spojených komunálnych a župných volieb. Nechce, aby Čaputová dala Ústavnému súdu posúdiť ústavnosť otázok.

„Urobte to a ľudia vyriešia, čo neviete vy ani vláda vykonať,“ odkázal Fico. Jeho odkaz prezidentke kritizuje Juraj Šeliga zo strany Za ľudí, ktorý ho vníma ako útok. „Zneužiť oficiálne oslavy dňa ústavy na ,útok‘ proti prezidentke za to, že rešpektuje ústavu, je hanebné! Čo však čakať od Roberta Fica,“ napísal na sociálnej sieti niekdajší podpredseda parlamentu.

Domov
Zdieľať
Diskusia