Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
31. augusta 2022, 16:49
Čas čítania 0:47

Romana Tabák vstupuje do klubu Sme rodina, potvrdil Boris Kollár. Pridá sa k nej Šimko z kandidátky fašistov a Krošlák z OĽaNO

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Klub Sme rodina sa rozrastá o troch nových poslancov.

Romana Tabák vstupuje do poslaneckého klubu Sme rodina. Spoločne s ňou pribudnú do klubu Ján Krošlák a Jozef Šimko. Vďaka trom novým členom bude mať od 1. septembra klub Sme rodina v parlamente dohromady 20 poslancov, čím sa vyrovná veľkosti klubu SaS.

„Myslím si, že v aktuálnej situácii je veľmi dôležité, aby sme mali podporu čo najväčšieho množstva poslancov, ktorí nám pomôžu pri hlasovaní o zákonoch, ktoré sú nevyhnutné na splnenie nášho predvolebného programu,“ okomentoval prírastky predseda Sme rodina Boris Kollár.

Jozef Šimko sa do parlamentu dostal na kandidátke strany ĽSNS, ktorej predseda je právoplatne odsúdený neonacista. Pod krídlami kotlebovcov pôsobil v NR SR zhruba rok a pol, odišiel od nich v auguste 2021.

Všetci traja doteraz pôsobili v Národnej rade ako nezaradení poslanci. Tabák vylúčili z klubu OĽaNO po tom, čo nepodporila žiadosť prokuratúry o súhlas s vydaním Roberta Fica do väzby. Krošlák opustil klub OĽaNO, nesúhlasil s pôsobením lídra hnutia Igora Matoviča.


K oficiálnemu prestupu dôjde podľa Sme rodina až po splnení všetkých zákonných požiadaviek NR SR. Klub OĽaNO aktuálne tvorí 47 poslancov, klub SaS 20 poslancov a v parlamente sú takisto štyria poslanci koaličnej strany Za ľudí, ktorí netvoria klub, keďže na utvorenie klubu treba osem poslancov.

Domov
Zdieľať
Diskusia