Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
30. augusta 2022, 21:37
Čas čítania 1:07

Matovič možno podá demisiu až po ministroch SaS, mohol by ich vyšachovať z vlády. Bol by to úspech pre krajinu, tvrdí Kolíková

Kategória:
News
Uložiť Uložené

V hre je nový scenár koaličnej krízy. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková tvrdí, že by ho považovala za úspech pre krajinu.

Igor Matovič by mohol pri podávaní demisií ministrov Sloboda a solidarita taktizovať. Ide o potenciálnu možnosť, o ktorej sa čoraz hlasnejšie hovorí v koalícii, informujú Denník N a televízia Markíza na základe rozhovorov s niektorými jej členmi. Ak by minister financií Igor Matovič podal demisiu až po Richardovi Sulíkovi, Márii Kolíkovej, Branislavovi Gröhlingovi a Ivanovi Korčokovi, mohol by ich odrezať od vládnutia, ale strana Sloboda a solidarita by mohla zostať v štvorkoalícii, pretože by bola splnená jej podmienka na odchod Matoviča.

Refresher sa v predvečer vypršania ultimáta a odchodu z koalície rozprával s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou. Tá by tento scenár nepovažovala za vyšachovanie z vlády, ale úspech pre krajinu. 

„Nevnímam to na straníckej línii, vnímam to ako prípadný úspech krajiny. Pre Slovensko nie je dobré, aby bol Igor Matovič členom vlády. O tom som presvedčená,“povedala na margo prípadnej demisie Matoviča v prvej polovici septembra. 

SaS na tento scenár pravdepodobne myslela, ale ministerka priznáva, že proti podobnému kroku nie je možné robiť preventívne kroky. Mária Kolíková si myslí, že rozuzlenie krízy je teraz iba v rukách jediného človeka. 

19. marca 2024, 18:00 Čas čítania 0:40 FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu

„Je rozhodnutie Igora Matoviča, či nejaký krok urobí a kedy. Nikto iný nemôže vedieť, aké sú jeho pohnútky a ako to má naplánované. Požiadavka ministrov SaS na odstúpenie ministra financií je kľúčová pre dobré vládnutie. Už ďalej nemôžeme vládnuť v zložení, kde je Igor Matovič podpredsedom vlády a ministrom financií,“ dodala ministerka Kolíková v rozhovore pre Refresher

Igor Matovič je ešte stále na dovolenke v Španielsku, ani členovia jeho strany OĽaNO nevedia, kedy sa má vrátiť. 

Strana Sloboda a Solidarita v stredu definitívne odíde z koalície, ministri popoludní doručia do prezidentského paláca svoje demisie. Následne budú čakať na prijatie prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Domov
Zdieľať
Diskusia