Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík Viktor Kniš
30. augusta 2022, 11:05
Čas čítania 1:24

Igor Matovič vyzval ministra Korčoka, aby ostal vo vláde. Odkaz poslal aj Sulíkovi

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené
Igor Matovič vyzval ministra Korčoka, aby ostal vo vláde. Odkaz poslal aj Sulíkovi
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Minister financií napísal ďalší príspevok.

Bývalý prezidentský kandidát Milan Kňažko sa dlhodobo vyjadruje v prospech hnutia OĽaNO a na jeho najnovší komentár pre Aktuality.sk reagoval samotný líder strany, súčasný minister financií Igor Matovič

„V dnešnej mimoriadne komplikovanej situácii v Európe a vo svete nemožno ľahkomyseľne vymeniť ministra zahraničných vecí,“ píše Kňažko. „Bolo by zodpovedným aktom, keby Richard Sulík a Igor Matovič verejne vyjadrili dôveru a podporu Ivanovi Korčokovi a vyzvali ho, aby ako nestranícky a nezávislý kandidát zotrval vo svojej funkcii,“ dodal.

Ivan Korčok.
Ivan Korčok. Zdroj: TASR


Matovič sa následne na Facebooku vyjadril: „Zaujímavý postoj pána Kňažka… a keďže ma s Richardom priamo vyzýva k činu, výzvu prijímam aj takto verejne: Bol by som rád, ak by Ivan Korčok zostal súčasťou vlády a neodišiel spolu s ostatnými ministrami SaS.“

„Myslím, že ich Milan Kňažko pomenoval v komentári dostatočne. Navyše, pokiaľ sa dobre pamätám, s Ivanom sme nikdy nemali žiadny konflikt… a nad tých pár tvrdých slov pri minuloročnom a tohtoročnom povaľovaní vlády sa viem ľahúčko povzniesť. Rišo, si na rade,“ doplnil Matovič. Minister financií tak vyzval Richarda Sulíka, aby vyjadrili Korčokovi podporu a aby ho presvedčili, aby zotrval vo svojej funkcii. 

Anketa:
Myslíš si, že by mal Ivan Korčok ostať vo svojej funkcii? 
Určite áno.
Nie.
Je mi to úplne jedno.
Určite áno.
45 %
214 Hlasov
Nie.
38 %
183 Hlasov
Je mi to úplne jedno.
17 %
81 Hlasov

Korčok reaguje: Nevidím dôvod na zotrvanie

„Bol som oslovený stranou SaS pred 2,5 roka ako nestraník, zostal som nestraník. Ale neviem nájsť pádny dôvod pre moje zotrvanie v situácii, keď takéto výhrady voči ďalšiemu pôsobeniu má strana, ktorá ma nominovala,“ reagoval Korčok. Zotrvanie vo funkcii je však podľa neho v súčasnosti takmer druhoradá otázka, keď je absolútne nejasné, akým spôsobom chce vládnuť vláda Eduarda Hegera a zostávajúce tri strany.

SaS zopakovala výzvu, aby Matovič odstúpil zo svojej funkcie, ak má skutočný záujem na tom, aby Korčok ostal ministrom zahraničných vecí. V opačnom prípade podajú zajtra všetci štyria ministri za SaS demisie.

„Igor Matovič mal dva mesiace na riešenie krízy, ktorú on sám svojím správaním vyvolal. Opakovane sme predstaviteľom OĽaNO tlmočili našu požiadavku na odchod Igora Matoviča z funkcie, inak štyria ministri SaS opustia vládu,“ píše SaS v stanovisku.

„Je to práve OĽaNO, ktoré by si malo ujednotiť, čo vlastne chce, keďže napríklad taký György Gyimesi pred pár hodinami napísal o Ivanovi Korčokovi, že je farizej. Farizejská je ale momentálne politika OĽaNO,“ dodáva SaS. .

Domov
Zdieľať
Diskusia