Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
27. augusta 2022, 20:13
Čas čítania 0:52

Zobuďte sa, každý sa môže rozhodnúť sám, či v nedeľu pôjde nakupovať. SaS aj Hlas kritizujú návrh o zatváraní obchodov

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené

Nenúťme druhých, ako majú žiť, odkazuje Gröhling. Pridáva sa aj Pellegrini, ktorý kritizuje, že návrh prichádza v čase zdražovania a prepúšťania.

Poslanci OĽaNO a Jozef Lukáč zo Sme rodina navrhujú, aby boli obchody v nedeľu zatvorené. Výnimku by mali len štyri nedele v roku – posledná nedeľa pred začiatkom školského roka a tri adventné nedele pred Vianocami.

Návrh zákona v sobotu na sociálnych sieťach vzbudil vášne a kriticky sa k nemu vyjadrili aj mnohí poslanci. Kritizuje ho SaS i mimoparlamentný Hlas-SD. Podpredseda strany SaS a minister školstva Branislav Gröhling označil snahu poslancov za absurdnú.

„Ak niekto nechce ísť v nedeľu do obchodu, ale do kostola, má slobodnú vôľu rozhodnúť sa. Nenúťme však druhých, ako majú žiť,“ napísal na Facebooku a dodal, že takéto Slovensko nechce.

Kriticky sa na návrh pozerá aj líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini, ktorý reagoval videom, kde odsudzuje, že návrh prichádza v čase zdražovania a prepúšťania. „Zobuďte sa. Môže sa stať, že nebudú mať aké obchody byť v nedeľu otvorené a ľudia nebudú mať ani za čo do nich chodiť,“ povedal vo videu.

Pod návrh sa podpísalo 13 poslancov Kresťanskej únie: Richard Vašečka, Anna Záborská, Radovan Marcinčin, Ján Szöllös, Milan Vetrák, Anna Andrejuvová, Lucia Drábiková, Marcel Mihalik, Peter Kremský, Marek Šefčík, Peter Liba, Richard Nemec a Jozef Lukáč zo Sme rodina.

11. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 4:29 Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník

Podľa nich v nedeľu pracuje každý piaty Slovák, a to predovšetkým ženy, ktoré tvoria 80 percent zamestnancov v maloobchode, následkom čoho nemôžu tráviť voľný deň s rodinou.

Domov
Zdieľať
Diskusia