Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. augusta 2022, 18:02
Čas čítania 0:44

Ukrajinský veľvyslanec vo Vatikáne skritizoval výrok pápeža Františka. Ten označil mŕtvu Duginovu dcéru za „nevinnú obeť vojny”.

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené
Ukrajinský veľvyslanec vo Vatikáne skritizoval výrok pápeža Františka. Ten označil mŕtvu Duginovu dcéru za „nevinnú obeť vojny”.
Zdroj: TASR/AP, Twitter.com

Juraš bol podľa vlastných slov z Františkovho vyhlásenia sklamaný. „Ako sa dá jedna z hlavných ideologičiek ruského imperializmu označiť za nevinnú obeť? Zabili ju Rusi,“ uviedol na Twitteri Juraš.

Ukrajinský veľvyslanec vo Vatikáne Andrij Juraš kritizoval v stredu pápeža Františka za jeho označenie Darie Duginovej, zabitej dcéry ruského ultranacionalistu Alexandra Dugina, ako nevinnej obete vojny.

„Za vojnu platia nevinní,“ uviedol v stredu pápež na generálnej audiencii, pričom spomenul aj „úbohé dievča, ktoré vyhodila v Moskve do vzduchu bomba pod sedadlom auta“.

Juraš bol podľa vlastných slov z Františkovho vyhlásenia sklamaný. „Ako sa dá jedna z hlavných ideologičiek ruského imperializmu označiť za nevinnú obeť? Zabili ju Rusi,“ uviedol na Twitteri Juraš.

Zároveň dodal, že do jednej kategórie nemožno zaradiť agresora aj obeť.
Je veľmi nezvyčajné, aby veľvyslanec vo Vatikáne verejne kritizoval pápeža. Vatikán na vyjadrenia Juraša bezprostredne nereagoval.

Duginová je dcérou prokremeľského nacionalistického ideológa Alexandra Dugina, ktorý dlhodobo obhajuje zjednotenie ruskojazyčných a iných území vrátane Ukrajiny. Navrhol aj nové eurázijské impérium „od Dublinu po Vladivostok“ pod vedením Moskvy. Zosnulá Duginová súhlasila s imperiálnymi myšlienkami svojho otca a verejne vyjadrila podporu ruskej invázii na Ukrajine.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

29-ročná Duginová zahynula v sobotu večer na predmestí Moskvy pri výbuchu auta. Ruská Federálna bezpečnostná služba v pondelok obvinila z prípravy sobotného výbuchu auta s Duginovou Ukrajinu. Kyjev to však odmieta.

Domov
Zdieľať
Diskusia