Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič TASR
24. augusta 2022, 15:57
Čas čítania 0:40

USA pomôžu Ukrajine ďalším balíčkom zbraní v hodnote 3 miliárd dolárov. Od začiatku vojny ide o najhodnotnejšiu pomoc

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené
USA pomôžu Ukrajine ďalším balíčkom zbraní v hodnote 3 miliárd dolárov. Od začiatku vojny ide o najhodnotnejšiu pomoc
Zdroj: TASR/AP

Ukrajina si v stredu pripomína 31. výročie nezávislosti od bývalého Sovietskeho zväzu. V tento deň uplynulo aj šesť mesiacov od začiatku ruskej invázie do tejto krajiny.

Americký prezident Joe Biden povedal, že USA pomôžu Ukrajine balíkom v hodnote tri miliardy dolárov, píše Washington Post.

Táto pomoc je doteraz najhodnotnejšia, akú USA Ukrajine od začiatku vojny poskytli. Biden túto informáciu zverejnil v deň, keď Ukrajina oslavuje 31. výročie Dňa nezávislosti.

„Spojené štáty americké sa zaväzujú podporovať obyvateľov Ukrajiny v boji o obranu svojej suverenity. V rámci tohto záväzku som hrdý na to, že môžem oznámiť doteraz najväčšiu pomoc. Ukrajina si tým môže zabezpečiť systémy protivzdušnej obrany, delostrelecké systémy a muníciu, bezpilotné systémy vzdušnej obrany, aby bola schopná dlhodobo sa brániť,” povedal Biden v spojitosti s ďalším americkým balíkom vojenskej pomoci.

Anketa:
Je správne, že USA pomáhajú Ukrajine?
Áno, Ukrajina má nárok na to, aby sa mohla brániť.
Nemyslím si.
Áno, Ukrajina má nárok na to, aby sa mohla brániť.
67 %
Nemyslím si.
33 %

Ukrajina si v stredu pripomína 31. výročie nezávislosti od bývalého Sovietskeho zväzu. V tento deň zároveň uplynulo aj šesť mesiacov od začiatku ruskej invázie do tejto krajiny.

Biden pri príležitosti Dňa nezávislosti Ukrajine zagratuloval. Toto výročie podľa jeho slov potvrdzuje hrdosť Ukrajiny na to, že je zvrchovanou a nezávislou krajinou – a takou aj zostane. Spojené štáty sú odhodlané podporovať ukrajinský ľud v boji za obranu svojej zvrchovanosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia