Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
15. augusta 2022, 20:00
Čas čítania 0:58

TOP 3 v pondelok: Inflácia prudko rastie, obvinili ďalšieho poslanca Sme rodina a Taliban oslavuje rok pri moci

Kategória:
News
Uložiť Uložené
TOP 3 v pondelok: Inflácia prudko rastie, obvinili ďalšieho poslanca Sme rodina a Taliban oslavuje rok pri moci
Zdroj: TASR

Prinášame ti prehľad toho najpodstatnejšieho za uplynulý deň.

Inflácia prudko rastie

Inflácia dosiahla počas júla úroveň 13,6 percenta. Môžu za to najmä stúpajúce ceny potravín a energií na bývanie. Naopak, k inflácii už neprispievajú ceny pohonných hmôt. Úroveň inflácie za júl by mala znamenať tohtoročný vrchol a od augusta by sa mala postupne znižovať.

Celý článok si môžeš prečítaš tu.

Európska mena klesla na najnižšiu úroveň za 22 rokov.
Európska mena klesla na najnižšiu úroveň za 22 rokov. Zdroj: Unsplash/Sara Kurfeß

Polícia obvinila poslanca Sme rodina

Predmetom sporu je incident z roku 2020, keď policajt údajne napadol poslanca Patricka Linharta pre chýbajúce rúško. Linhart na neho podal trestné oznámenie, no v prípade nastal zvrat a dnes je obvineným práve poslanec Sme rodina, a to z prečinu krivého obvinenia, prečinu krivej výpovede a krivej prísahy a prečinu ohovárania. Samotný Linhart pritom tvrdí, že o obvinení nič nevie.

Viac detailov sa dočítaš tu.

Patrick Linhart
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Taliban oslavuje rok pri moci

Hoci nešlo o žiadnu úradmi oficiálne potvrdenú oslavu, hnutie Taliban si pripomenulo rok od obsadenia Kábulu. V uliciach hlavného mesta oslavovali toto výročie prívrženci a bojovníci Talibanu. Jazdili na autách a v rukách zvierali rôzne zbrane. Jedna z oslavujúcich skupín pri budove bývalého veľvyslanectva USA skandovala: „Nech žije islam!“ a „Smrť Amerike!“.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

Taliban
Taliban Zdroj: TASR/AP

Instagramový post dňa

Slovenskí hokejisti do dvadsať rokov skončili svoju účasť na majstrovstvách sveta v Edmontone už po odohratí základnej skupiny. Do play-off nepostúpili prvýkrát po deviatich rokoch. Za slovenské vypadnutie môže výhra Lotyšska proti Česku 2 : 5. Hoci Slovensko nad Lotyšskom zvíťazilo po samostatných nájazdoch, po štyroch odohratých zápasoch majú na konte Lotyši štyri body a Slováci dva.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa IIHF (@iihfhockey)

Domov
Zdieľať
Diskusia