Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič TASR
15. augusta 2022, 17:03
Čas čítania 1:10

Obvinený poslanec Patrick Linhart zo Sme rodina tvrdí, že o žiadnom obvinení nevie

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené
Obvinený poslanec Patrick Linhart zo Sme rodina tvrdí, že o žiadnom obvinení nevie
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Poslanec v októbri 2020 zverejnil status na sociálnej sieti, v ktorom tvrdil, že ho policajt napadol pre chýbajúce rúško.

Policajný vyšetrovateľ z Komárna obvinil poslanca Sme rodina Patricka Linharta z prečinu krivého obvinenia, prečinu krivej výpovede a krivej prísahy a prečinu ohovárania. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáty Čuhákovej sa polícia zatiaľ k prípadu nebude vyjadrovať. „Aktuálne prebiehajú procesné úkony,” skonštatovala. Na prípad upozornila televízia Markíza.

Poslanec Národnej rady SR Patrick Linhart zo Sme rodina pritom tvrdí, že nevie o tom, že by čelil obvineniu. Považuje za absurdné, aby sa takúto informáciu dozvedal z médií. Poslanec to vyhlásil v reakcii na jeho obvinenie z prečinu krivého obvinenia, prečinu krivej výpovede a krivej prísahy a prečinu ohovárania.

„Vyšetrovateľ, ktorý sa mi dnes mstí, ma mal pôvodne zastupovať v mnou podanom trestnom oznámení, ktoré som podal za diskreditačnú kampaň vedenú proti mojej osobe. Toto vyšetrovanie tento vyšetrovateľ zmaril, a preto dnes žalujem štát,” uviedol poslanec.
Linhart naďalej tvrdí, že ho mal aj fyzicky napadnúť, za čo policajta disciplinárne potrestala policajná inšpekcia.

„Preto ma teraz šokuje, že som bol vraj obvinený na základe nejakého trestného oznámenia vykonštruovaného týmto policajtom,” skonštatoval Linhart. Ako zdôraznil, v tomto prípade ide o zneužitie právomoci verejného činiteľa a o jeho osobnú pomstu. „Budem zvažovať právne kroky za účelové poškodzovanie môjho dobrého mena,“ doplnil.

15. augusta 2022, 13:42 Čas čítania 2:26 AKTUÁLNE: Polícia obvinila ďalšieho poslanca strany Sme rodina Patricka Linharta AKTUÁLNE: Polícia obvinila ďalšieho poslanca strany Sme rodina Patricka Linharta

Poslanec v októbri 2020 zverejnil status na sociálnej sieti, v ktorom tvrdil, že ho policajt napadol pre chýbajúce rúško. Linhart na neho podal trestné oznámenie, ktorým sa zaoberal Úrad inšpekčnej služby. Rezort vnútra potvrdil, že vo veci nebola naplnená skutková podstata trestného činu.

Za porušenie nariadenia o etickom kódexe bolo voči policajtovi vedené disciplinárne konanie. Policajt následne podal na poslanca trestné oznámenie za krivé obvinenie. Predseda parlamentu a líder Sme rodina Boris Kollár sa nechce do prípadu starať. „Myslím si, že je to zlá vizitka pre slovenskú politiku, ale platí to paušálne pre všetky politické strany,” uviedol.

Domov
Zdieľať
Diskusia