Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
13. augusta 2022, 13:32
Čas čítania 0:50

Robert Fico žiada Maroša Žilinku o zrušenie obvinení podľa paragrafu 363

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené

Na tlačovej konferencii kritizoval aj vedenie polície.

Predseda strany Smer-SD Robert Fico a expremiér vnútra Robert Kaliňák informovali, že generálneho prokurátora Maroša Žilinku požiadali o zrušenie obvinení podľa paragrafu 363 Trestného poriadku. Generálny prokurátor môže týmto paragrafom zrušiť právoplatné rozhodnutie prokurátora alebo policajta v prípravnom konaní, ak rozhodnutie porušovalo zákon.

Anketa:
Mal by im generálny prokurátor vyhovieť?
Áno.
Nie.
Neviem sa k tomu ako laik vyjadriť.
Áno.
11 %
Nie.
84 %
Neviem sa k tomu ako laik vyjadriť.
5 %

Robert Fico tvrdí, že im špeciálna prokuratúra zamietla sťažnosti proti uzneseniu o vznesení obvinenia. Vo veci sťažnosti rozhodoval prokurátor Ladislav Masár, ktorý je podľa Fica „zaujatý“.

Na tlačovej konferencii tiež vystúpil bývalý prezident policajného zboru Tibor Gašpar, ktorý spolu s Robertom Kaliňákom kritizoval prácu polície. Gašpara, Kaliňáka aj Fica vyšetrovateľ NAKA v kauze Súmrak obvinil aj zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. V prípade je obvinený tiež oligarcha Norbert Bödör.

Policajný prezident Štefan Hamran podľa Fica kryje zločincov z NAKA a „likviduje“ vyšetrovateľov, ktorí sa rozhodnú povedať pravdu. Ministerstvo vnútra však tvrdí, že vyšetrovatelia majú naopak konečne rozviazané ruky. 

„Polícia a orgány činné v trestnom konaní majú voľné ruky vo svojej práci a ministerstvo vnútra im plne dôveruje. Rezort zdôrazňuje, že obe zložky sú konečne po dlhých rokoch slobodné v konaní,“ povedala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Hamran na nedávnej tlačovej konferencii informoval o tom, že doposiaľ právoplatne odsúdili 17 vplyvných osôb, medzi ktorými boli viacerí dôležití nominanti vlády Roberta Fica.

Domov
Zdieľať
Diskusia