Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
12. augusta 2022, 7:22
Čas čítania 1:04

Slovenská hokejová dvadsiatka s najvyššou prehrou v histórii. „Ukázali nám, že sme úplní lúzri,“ zhodnotil Adam Sýkora

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenská reprezentácia podľahla v druhom zápase na majstrovstvách sveta domácej Kanade 1 : 11

Slovenskí hokejisti na MS do 20 rokov si pripísali najvyššiu prehru v dejinách krajiny. S favorizovanou domácou Kanadou prehrali vysoko 1 : 11. Dobrou správou je, že dvadsiatka má stále nádej na postup do štvrťfinále. Už dnes v noci však musí zdolať reprezentáciu Lotyšska.

Slovenskí hráči vystrelili 23-krát, no jediný gól si pripísal už trojgólový strelec výberu Matej Kašlík. Kanaďania si góly v tretinách podelili, v prvých dvoch strelili štyri a v poslednej tri. Na našich brankárov Šimona Latkóczyho a jeho náhradníka Tomáša Boľa vystrelili dovedna 43 striel. Najvýraznejšou postavou Kanady bol kapitán Mason McTavish, ktorý strelil štyri góly. 

Anketa:
Vyhrá slovenská dvadsiatka proti Lotyšsku a postúpi do štvrťfinále?
Áno.
Nie.
Áno.
61 %
322 Hlasov
Nie.
39 %
202 Hlasov

V päťčlennej skupine hrajúcej v Edmontone patrí výberu Ivana Feneša posledné miesto, bez zisku jediného bodu. Tréner Slovenska zápas zhodnotil: „Pravda je niekedy krutá. Dostali sme hokejovú lekciu. Pre nás jeden z tých ťažších momentov na majstrovstvách. Ale treba sa na to pozrieť triezvymi očami a prijať to ako fakt, no určite sa s tým neuspokojiť. Čaká nás ďalší dôležitý zápas, ktorý je významný aj pre slovenský hokej. Všetkým sme dlžní, aby sme ho zvládli.“

Ostrejší komentár si pripravil Adam Sýkora, ktorého nedávno draftoval New York Rangers: „Jedným slovom katastrofa. Nerobili sme, čo sme mali, neplnili sme taktické pokyny trénera. Vôbec nám to nefungovalo. (...) Najťažší pocit bol, keď sme dostali gól na 11 : 1 dvadsať sekúnd pred koncom. Mal som ísť na ľad. Poviem pravdu, hanbil som sa za seba a za to, čo predvádzame na ľade. Bol to pre mňa asi najťažší moment v doterajšej kariére. Aj tí ľudia... Bolo vidno, že nám ukázali, že sme úplní lúzri.“

Domov
Zdieľať
Diskusia