Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
27. júla 2022, 10:22
Čas čítania 1:17

Boris Kollár: Pomohlo by, keby Richard Sulík a Igor Matovič navždy zmizli z politiky

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Boris Kollár tvrdí, že najväčšia strata pre súčasnú koalíciu bude, keď z nej odíde Ivan Korčok.

Boris Kollár v rozhovore pre Denník N tvrdí, že za koaličnú krízu môžu najmä Igor Matovič pre osobné útoky, ale aj Richard Sulík, ktorý ich viackrát ministrovi financií vrátil. Myslí si, že SaS by mohla vo svojom ultimáte ustúpiť a dohodnúť sa s Matovičom na neútočení, riešenie nevidí v tom, že by sa predsedovia OĽaNO a SaS vrátili do parlamentu. 

„Obaja by si sadli do poslaneckých lavíc, jeden by ovládal 20-členný poslanecký klub, druhý 48-členný a boj by pokračoval v parlamente. Cirkus by sa preniesol tam a opäť by jednému alebo druhému neprechádzali zákony. Pomohlo by, keby obaja navždy zmizli z politiky,“ hovorí predseda strany Sme rodina, ktorý v čase vypovedanej koaličnej zmluvy svoj klub posilňuje o nezaradených poslancov. 

Vraj mu nerobí problém, že poslanec Jozef Šimko kandidoval za extrémistickú ĽSNS, pretože viackrát podporil návrhy koalície. 

Kollár
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Boris Kollár zároveň nevylúčil povolebnú spoluprácu s extrémistickou stranou Republika Milana Uhríka. „Neviem si predstaviť, že by som sedel vo vláde s Robertom Ficom. Ďalším limitom je, že si neviem predstaviť byť vo vláde so stranou, ktorá nemá vyjasnenú otázku našej minulosti – inak povedané, ktorá popiera holokaust, velebí Tisa a myslí si, že nacizmus bol demokraciou. Strana, ktorá nebude rešpektovať udalosti ako SNP či oslobodenie Československa, je pre mňa absolútne červenou čiarou a do vlády by som s ňou nešiel,“ povedal predseda parlamentu.  

28. marca 2024, 12:30 Čas čítania 6:51 Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor)

Boris Kollár zatiaľ verejne tvrdí, že by išiel aj do vlády bez SaS. Sám však podľa svojich slov komunikoval s Ivanom Korčokom a presviedčal ho, aby zostal na poste ministra zahraničných vecí, aby malo Slovensko jasné smerovanie v otázkach tohto rezortu. 

Pre predsedu parlamentu je dôležité, aby mala vláda v parlamente väčšinu. „Pre mňa je smerodajné, čo sa stane v parlamente. Pokiaľ vláda bude mať v parlamente viac ako 76 poslancov, môže pokračovať ďalej,“ povedal Kollár. Ak by ju stratila, za riešenie považuje aj predčasné voľby. Úradnícku vládu odmieta, pretože nejde o volených zástupcov ľudu. Rovnako by nesúhlasil s menšinovou vládou závislou od hlasov ĽSNS.

Domov
Zdieľať
Diskusia