Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič TASR
24. júla 2022, 12:07
Čas čítania 0:54

Odmietam byť vo vláde, ktorá by bola závislá od ĽSNS, vyhlásil Boris Kollár. Ich podpora koaličných zákonov mu však neprekáža

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené
Odmietam byť vo vláde, ktorá by bola závislá od ĽSNS, vyhlásil Boris Kollár. Ich podpora koaličných zákonov mu však neprekáža
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Boris Kollár sa tak vyjadril v kontexte súčasnej koaličnej krízy.

Ak by vláda stratila v parlamente väčšinu, riešením sú predčasné voľby, myslí si predseda parlamentu a hnutia Sme rodina Boris Kollár. Úradnícku vládu odmieta.

Rovnako by nesúhlasil s menšinovou vládou závislou od hlasov ĽSNS. Nezaradený poslanec a líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini považuje predčasné voľby za najférovejšie riešenie. Uviedli to v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike.

„Pre mňa je smerodajné, čo sa stane v parlamente. Pokiaľ vláda bude mať v parlamente viacej ako 76 poslancov, môže pokračovať ďalej,“ povedal Kollár. Je zvedavý, či bude strana SaS po odchode vládu podporovať. V prípade straty väčšiny vidí ako riešenie predčasné voľby.

Problémom úradníckej vlády podľa neho je, že nebola nikým volená. Ako však dodal, robí maximum na udržanie vládnej koalície. Od hlasov ĽSNS by nechcel byť závislý, možnosti však vidí v „konzervatívnych silách“ medzi nezaradenými poslancami.

Kollár zároveň potvrdil, že predloží do Národnej rady SR návrh zmeny Ústavy SR, do ktorej chcú zakotviť možnosť predčasne ukončiť volebné obdobie.

Pellegrini očakáva, že sa koalícia udrží. „Oni niečo vyšpekulujú,“ poznamenal. Podotkol, že vládna koalícia má vždy v najťažších časoch krízu. Minister financií a šéf hnutia OĽaNO Igor Matovič by mal podľa neho odísť, ak mu nejde len o vlastnú stoličku.

Premiér Eduard Heger  by podľa Pellegriniho mohol pri riešení krízy konať ráznejšie. Ak by SaS prešla do opozície, určite treba vyskúšať, ako by sa zachovala pri odvolávaní Matoviča v parlamente, dodal.

Anketa:
Súhlasíš s Borisom Kollárom?
Áno
Nie
Áno
64 %
Nie
36 %
Domov
Zdieľať
Diskusia