Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Viktor Kniš
21. júla 2022, 12:48
Čas čítania 0:46

AKTUÁLNE: Slovenskí hasiči pomôžu Slovinsku s ničivým požiarom

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Slovenské ministerstvo obrany a vnútra dali dokopy tím, ktorý urýchlene pomôže s ničivými požiarmi v Slovinsku.

Slovensko posiela vojakov a hasičov, aby pomohli s hasením obrovského požiaru v Slovinsku, informoval minister obrany Jaroslav Naď. Rozhodla o tom vláda na mimoriadnom rokovaní vo štvrtok popoludní.

„Dali sme dokopy sily s ministerstvom vnútra, ktoré posiela hasičov a techniku, a urýchlene ideme pomôcť Slovinsku, ktoré už pár dní bojuje s ničivým požiarom. Ozbrojené sily SR pomôžu s hasením Black Hawkom UH-60M s tzv. bambi vakom. Reagujeme absolútne promptne – včera večer ma o pomoc požiadal slovinský minister obrany Marjan Šarec,“ napísal na Facebooku minister Jaroslav Naď. 

Minister obrany tvrdí, že Slovinsku pomôžeme maximálne, ako to bude v našich silách, „... pretože v núdzi poznáš priateľa – rovnako ako slovinskí vojaci prišli pomôcť nám v rámci mnohonárodnej bojovej skupiny“.

Zároveň Naď na Facebooku poprosil, aby verejnosť rešpektovala zákaz vstupu do vojenských lesov, pretože aj na Slovensku na viacerých miestach horí. „Je extrémne sucho a teplo, dávajme si na seba pozor.“

Po rokovaní vlády informoval o nasadení slovenských hasičov aj premiér Eduard Heger. „Slovenskí hasiči už minulý rok svojím nasadením pomohli obyvateľom Grécka ochrániť ich životy a majetky. Verím, že ich odvaha a cenné skúsenosti opäť prispejú k tomu, aby sa situácia dostala čím skôr pod kontrolu,“ napísal. 

Domov
Zdieľať
Diskusia