Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
18. júla 2022, 22:07
Čas čítania 0:34

H & M končí s biznisom v Rusku, dôvodom je vojna na Ukrajine. Prídu tak o takmer 200 miliónov eur

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Podľa generálnej riaditeľky je už nemožné pokračovať v obchodovaní v Rusku.

Švédska maloobchodná sieť H & M v pondelok oznámila odchod z ruského trhu. Druhý najväčší odevný reťazec na svete sa tak pridal k rozsiahlemu zoznamu západných firiem, ktoré sa po invázii Ruska na Ukrajinu rozhodli s biznisom v Ruskej federácii skončiť.

Najprv všetko vypredajú

Spoločnosť H & M pôvodne iba pozastavila svoje pôsobenie na ruskom trhu. Urobila tak už začiatkom marca, keď reagovala na útok Moskvy voči susednej krajine z 24. februára. Rusko bolo pritom pre H & M šiestym najväčším trhom a pred vojnou tam reťazec počet svojich obchodov zvyšoval, zatiaľ čo na iných trhoch počty prevádzok redukoval.

Podľa generálnej riaditeľky Heleny Helmerssonovej je však už nemožné pokračovať v obchodovaní v Rusku. Plánujú na krátku chvíľu otvoriť všetky obchody, aby vypredali zásoby, potom sa z krajiny nadobro stiahnu.

Ukončenie biznisu v Rusku bude H & M stáť približne 2 miliardy švédskych korún (188,78 milióna eur).

Domov
Zdieľať
Diskusia