Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
16. júla 2022, 17:23
Čas čítania 0:39

Štyroch Slovákov vo Viedni zamkol kolega v aute. Keď im začal dochádzať kyslík, museli ich prísť vyslobodiť hasiči

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Slováci upozornili okoloidúceho, aby im pomohol dostať sa von z vozidla.

Štyroch Slovákov vyslobodili rakúski hasiči v noci na sobotu vo Viedni z auta, v ktorom ich údajne zamkol ďalší Slovák. Mužov volajúcich o pomoc si všimol okoloidúci, ktorý privolal políciu. Podľa okoloidúceho mužom vo vozidle očividne dochádzal kyslík, pretože sa snažili upozorniť ľudí, aby im pomohli.


K incidentu došlo vo viedenskej štvrti Brigittenau, ktorá je označovaná za rušné multikultúrne miesto plné balkánskych a tureckých podnikov. Zasahujúci hasiči rozbili okno osobného vozidla a vytiahli z neho mužov vo veku 20, 24, 33 a 42 rokov.

viedeň
Zdroj: Wikimedia Commons/CAPTAIN RAJU


Vyšetrovanie ukázalo, že muži sa v rakúskej metropole zdržiavali už niekoľko dní a pracovali tam. Podľa predpokladov polície muži vo Viedni pracovali načierno. Noci trávili v aute svojho 45-ročného známeho, ktorý vozidlo v piatok večer zamkol, čo podľa nich predošlé dni nerobil.


Polícia v sobotu oznámila, že majiteľa predbežne zadržali pre podozrenie z obmedzovania osobnej slobody. „Obvinenia popiera a hovorí o nedorozumení,“ uviedla policajná hovorkyňa Barbara Gassová. Štvoricu mužov vyšetrili pracovníci viedenskej záchrannej služby s tým, že ďalšiu starostlivosť nepotrebujú.

Domov
Zdieľať
Diskusia