Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2022, 22:56
Čas čítania 0:35
Jakub Paulík

Djokovićovi zrušili víza a vo štvrtok ho chcú deportovať z Austrálie

NEWS NOVAK DJOKOVIĆ
Uložiť Uložené

Na turnaji sa nakoniec podľa všetkého nezúčastní.

Aktualizácia zo 6. januára: Vďaka tímu právnikov zostáva tenista naďalej v krajine, z ktorej ho vyhostia najskôr v pondelok. Pôvodne mal Austráliu opustiť už vo štvrtok.

Nižšie uvádzame článok v pôvodnej podobe.

Austrálske úrady sa rozhodli zrušiť tenistovi Novakovi Djokovićovi víza, informuje BBC. Keďže na letisku v Melbourne nepredložil dôkazy o svojej výnimke z očkovania, nevpustia ho do krajiny. BBC s odkazom na austrálske médiá píše, že Djokovića v priebehu štvrtka deportujú z krajiny, no tenistovi právnici sa plánujú odvolať.

Problém po pristátí na letisku nastal preto, lebo Djokovićove víza neboli spojené so zdravotnou výnimkou pre nezaočkované osoby. Austrálsky premiér Scott Morrison od Djokovića žiadal, aby objasnil dôvody, pre ktoré údajne dostal od dvojice nezávislých komisií výnimku. Tenista sa však k veci nevyjadril.

Individuálnu žiadosť o vízum odmietla podporiť aj ministerka športu štátu Viktória Jaala Pulfordová. Podľa pravidiel Australian Open sa môžu na turnaji zúčastniť iba zaočkovaní športovci.

Odporúčané
10 najočakávanejších komiksových filmov roka 2022 10 najočakávanejších komiksových filmov roka 2022 5. januára 2022, 12:30
Domov
Zdieľať
Diskusia