Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. októbra 2021, 12:15
Čas čítania 0:28
Ema Stanovská

Ak máš iPhone či iPad, aktualizuj si ho čím skôr. Hackeri ho cez bezpečnostnú dieru môžu úplne ovládnuť

NEWS IPHONE
Uložiť Uložené

Útočníci vedia na diaľku získať administratívne práva do zariadenia a zneužiť tvoje osobné údaje.

Spoločnosť Apple používateľov varuje, že v niektorých zariadeniach je chyba, ktorá by mohla umožniť hackerom získať administratívne práva. To znamená, že by mohli zneužiť tvoje osobné údaje alebo zariadenie infikovať škodlivým softvérom. Apple preto vydal aktualizáciu softvéru. Upozornil na to portál Gizmodo.

Bug sa týka nasledujúcich zariadení: iPhone 6s a vyššie, iPad Pro (všetky modely), iPad Air 2 a vyššie, iPad 5th generation a vyššie, iPad mini 4 a vyššie, iPod touch 7th generation.

IPhone 12 Pro Max a iPhone 12 mini.
IPhone 12 Pro Max a iPhone 12 mini. Zdroj: Refresher/Marián Biel

Spoločnosť Apple tvrdí, že chybu objavil „anonymný výskumník“, ale neposkytol žiadne podrobnejšie informácie. Používateľov však upozorňuje, že by si mali svoje zariadenia aktualizovať čo najskôr a nečakať, kým bude neskoro. Pravidelná aktualizácia je totiž najúčinnejší spôsob, ako si správne zabezpečiť mobil a ochrániť údaje.

Domov
Zdieľať
Diskusia