Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2020, 8:06
Čas čítania 2:11
Viktor Kniš

Haščák z Penty si písal s Kočnerom o zostavovaní Ficovej vlády a zastavoval články, ktoré mu nevyhovovali. Našli sa ďalšie správy

NEWS JAROSLAV HAŠČÁK MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Podľa komunikácie, ktorú sa podarilo zachrániť technikom z Europolu, Haščák pred súdom nehovoril úplnú pravdu. Kočnerovi mal pomáhať s Kollárom, Ficom, Lipšicom aj 500-eurovkami.

Ešte v januári vypovedal Jaroslav Haščák pred súdom v prípade dvojnásobnej vraždy Jána a Martiny, aby vysvetlil vetu o „odj**aní č**áka,“ ktorú mu Kočner asi mesiac pred ohavným činom napísal. Haščák potvrdil, že túto správu dostal a mala sa týkať vyšetrovateľa v kauze Gorila. Obžaloba sa ho pýtala aj na to, či pre Kočnera zastavoval články v médiách Penty, ktoré mu nevyhovovali. Ako jeden zo šéfov tejto finančnej skupiny odpovedal, že iba tak, že Kočnerovi navrhol, aby podal žiadosť o opravu. 

Haščák z Penty mal pomáhať Kočnerovi zostaviť Ficovu vládu a zastavoval články, ktoré mu nevyhovovali. Unikli ďalšie správy
Zdroj: TASR - Jakub Kotian
 

Z aktuálne získanej komunikácie Haščák-Kočner vyplýva, že oligarcha pred súdom nehovoril úplnú pravdu. Naznačujú to vymazané správy z Kočnerovho telefónu, ktoré sa podarilo technikom z Europolu obnoviť. A keďže sudkyňa Ružena Sabová povedala, že nemá pochybnosti o získaní správ, môže ísť o hmatateľný dôkaz.

Komunikácia v tomto prípade nikoho neusvedčuje, skôr naznačuje, že Kočner a Haščák mohli mať veľmi blízky vzťah a šéf Penty bol ochotný kvôli nemu zasahovať aj do vecí, do ktorých by nemal.

Odporúčané
Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach 1. decembra 2023, 18:30

Správy, ktoré dnes zverejnil denník SME a ďalšie médiá pochádzajú zo zaistených dát, ktoré získala medzinárodná sieť investigatívnych novinárov Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) a sprístupnila ich niektorým slovenským médiám, aby v nich hľadali dôležité dôkazy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia