Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
12. apríla 2023 o 18:40
Čas čítania 0:44

Slovákov v obchodoch prekvapili nové špeciálne vrchnáky na obľúbených nápojoch. Niektorí na novinku nadávajú, iným sa zapáčila

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zmena súvisí s opatrením Európskej komisie.

Na slovenský trh s nápojmi dorazila novinka. Mnohí Slováci v posledných týždňoch v obchodoch objavili prvé plastové fľaše s novými neodnímateľnými vrchnákmi. V praxi to funguje tak, že vrchnák po otvorení fľaše zostáva pripevnený na viečku, a tak zákazníkovi nevie spadnúť ako doteraz. 

Ako prvá nové vrchnáky predstavila spoločnosť Coca-Cola, ktorá túto zmenu priniesla už v novembri minulého roka aj v Nemecku. Podľa portálu tvnoviny.sk sa však reakcie zákazníkov na vrchnáky rôznia. Niektorí ju vítajú, iní naopak hromžia na nepraktickosť.

Zmena v celom portfóliu

„Zmena v podobe neodnímateľných viečok sa týka celého portfólia nápojov Coca-Cola v plastových fľašiach. Spoločnosť Coca-Cola je tak prvou nápojovou firmou v Česku a na Slovensku, ktorá zavádza túto novinku na kompletné portfólio nápojov,“ uviedla marketingová riaditeľka spoločnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko Martina Lovětínská.

Nové vrchnáky súvisia s opatrením Európskej komisie, ktorého cieľom je zvýšenie množstva recyklovaného plastu. Vrchnáky spojené s fľašou by tak mali zamedziť strate vrchnákov, vďaka čomu sa fľaša do kontajnerov na plasty či zálohovacích strojov dostane vždy spolu s uzáverom.

Na zavedenie nových vrchnákov sa už postupne pripravuje aj spoločnosť Kofola, ktorá vyrába viacero populárnych nápojov.

Obchod
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia