Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
12. apríla 2023, 13:45
Čas čítania 0:36

FOTO: Takýto impozantný arzenál zbraní zadržala NAKA v Španej Doline. Nechýba v ňom protitankový granát či delostrelecká mína

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pri zásahu zadržali jedného človeka.

NAKA pri zásahu v Španej Doline v okrese Banská Bystrica zaistila impozantný arzenál zbraní. V rámci policajnej akcie s krycím názvom ROTA, zameranej na zadokumentovanie trestnej činnosti nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, zadržali a už aj obvinili jednu osobu. 


Policajti počas akcie prehľadali byt, motorové vozidlo a garáž a zaistili dlhú guľovú zbraň, krátku strelnú zbraň Glock 19 a desiatky kusov streliva.

„Rovnako sme zaistili protitankovú zbraň, protitankový granát, delostreleckú mínu kalibru 60 mm, takmer 300 kusov streliva, množstvo strelného prachu, hlaveň a puzdro záveru mauserového typu, protitankovú mínu. Počas prehliadok sme zaistili aj desiatky kusov rôznych typov strelných zbraní a ich súčastí, viac ako 500 kusov streliva, výbušnín a výbušných hromadne účinných zbraní a ich súčastí,“ informuje polícia.


Zaistené zbrane, súčiastky zbraní a výbušniny teraz preskúmajú znalci z Kriminalisticko-expertízneho ústavu PZ v Banskej Bystrici. Je možné, že na základe ich výsledkov príde k zmene kvalifikácie, respektíve rozšíreniu trestného stíhania.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia