Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Veronika Dlesková
8. apríla 2023 o 19:17
Čas čítania 0:44

Škandál v Tesle: zamestnanci si medzi sebou údajne zdieľali intímne záznamy z kamier zákazníkov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Škandál v Tesle: zamestnanci si medzi sebou údajne zdieľali intímne záznamy z kamier zákazníkov
Zdroj: Tesla

Bývalí zamestnanci Tesly tvrdia, že vo firme dochádzalo k zdieľaniu intímnych záberov z kamier v autách zákazníkov. Automobilka pritom garantuje ochranu súkromia.

Mnohé intímne zábery z kamier áut značky Tesla boli údajne zneužité. Vyplýva to z výpovedí bývalých zamestnancov podniku. Podľa nich si personál medzi rokmi 2019 a 2022 medzi sebou posielal citlivé zábery z áut zákazníkov. Informoval o tom denník The Guardian.

Autá značky Tesla majú v sebe zabudovanú kameru, ktorá má vodičom asistovať pri šoférovaní. Záznamy z týchto kamier si vraj medzi sebou zamestnanci firmy preposielali v rámci zábavy.

Podľa výpovedí deviatich bývalých zamestnancov Tesly si medzi sebou pracovníci posielali intímne zábery z áut zákazníkov a pridávali k nim vtipné opisy. Na jednom zázname údajne bol napríklad muž, ktorý si nahý išiel po niečo do auta. Na inom zase vidieť záznam zo zrážky auta s dieťaťom, ktoré sa bicyklovalo v rezidentskej štvrti.

Podľa výpovedí si niektoré citlivé zábery medzi sebou posielali len niektorí zamestnanci, iné videá videli desiatky ľudí. Ako upozorňuje server Arts Technica, Tesla na svojej stránke zákazníkov uisťuje, že ich súkromie je pre nich „nesmierne dôležité“ a kamery, ktoré pomáhajú s riadením, sú navrhnuté tak, „aby chránili súkromie“. Automobilka ani jej CEO Elon Musk sa však k tvrdeniu bývalých zamestnancov zatiaľ verejne nevyjadrili.

Domov
Zdieľať
Diskusia