Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Lukáš Čelka
8. apríla 2023, 10:07
Čas čítania 1:13

Cyklistka, ktorú pri Nových Zámkoch niekto zrazil a nechal ležať pri ceste, stále bojuje o život. Budú jej musieť operovať aj tvár

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Cyklistku Eriku zrazilo auto na ceste neďaleko od Nových Zámkov ešte 1. apríla. Vodič z miesta nehody ušiel a nevládnu ženu nechal ležať v kritickom stave pri ceste. Lekár sa v piatok vyjadril k jej zdravotnému stavu.

Bezvládne telo cyklistky Eriky našli ešte minulý týdžeň náhodní okoloidúci, ktorí prechádzali medzi Pribetou a Bajčom. Žena ležala pri ceste aj so svojím bicyklom. O jej aktuálnom zdravotnom stave informoval hovorca nemocnice Ján Baček, ktorý priniesol informácie priamo od primára anestéziológie a intenzívnej medicíny Štefana Krbilu.  

Pacientku podľa neho prijali ešte minulú sobotu (1. 4.) s mnohopočetnými poraneniami organizmu a s poruchou vedomia kvôli diagnostike, liečbe a stabilizácii životných funkcií.

„Následnými vyšetreniami sme potvrdili, že ide o mnohopočetné poranenie organizmu s mnohopočetnými zlomeninami, vnútrobrušným poranením, poranením hrudných orgánov s nutnosťou umelej pľúcnej ventilácie a následných operačných výkonov plánovaných po stabilizácii životných funkcií,“ povedal primár Krbila s tým, že niektoré zlomeniny riešili operačne, iné konzervatívne. Keď žene stabilizujú všetky životné funkcie, čaká ju operácia tvárovej kosti.

Bojovala za bezpečnosť cyklistov

O nehode informovala polícia na Facebooku ešte minulý víkend. „Krátko po siedmej hodine ráno bola na okraji cesty pri osade Chrast pri obci Bajč v komárňanskom okrese nájdená zranená 36-ročná cyklistka. Pravdepodobne ju zachytilo neznáme vozidlo a vodič zranenej žene neposkytol pomoc a z miesta nehody ušiel,“ napísala polícia s tým, že žena utrpela vážne zranenia a skončila v umelom spánku. 

10. apríla 2024, 11:30 Čas čítania 2:44 Kurzy pre mladých vodičov odhalili 4 chyby, ktorých sa najčastejšie na cestách dopúšťajú. Robíš niektorú z nich aj ty? Kurzy pre mladých vodičov odhalili 4 chyby, ktorých sa najčastejšie na cestách dopúšťajú. Robíš niektorú z nich aj ty?

Verejnosť poprosili o pomoc pri pátraní po vozidle, ktoré mohlo nehodu zapríčiniť. „Polícia koná vo veci trestného činu ublíženia na zdraví a po vodičovi a vozidle intenzívne pátra. Na mieste nehody zostalo viacero stôp, medzi nimi aj spätné zrkadlo pravdepodobne z vozidla Citroën alebo Peugeot Boxer bielej farby,“ spresnili.

Paradoxom na celej nešťastnej situácii je, že Erika bola členkou skupiny Vrábeľskí cyklisti a už dlhší čas bojovala za bezpečnosť cyklistov na cestách. Cyklisti z nitrianskeho kraja sa preto zomkli a v rámci podporného gesta pre ženu zorganizovali mimoriadu cyklojazdu. Bude sa konať v nedeľu (9. 4.) v Nových Zámkoch. Jazdy pritom chystajú aj z okolitých miest, a to konkrétne z Nitry, zo Šale, z Galanty, Komárna a zo Štúrova.

Domov
Zdieľať
Diskusia